День фінансів, 28 серпня: про кредитні договори і колекторів, зарплати вчителів і правила в'їзду для іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 28 серпня: про кредитні договори і колекторів, зарплати вчителів і правила в'їзду для іноземців

378
П’ятниця, 28 серпня. Як Кличко планує вивести Київ у ТОП-100 міст світу, і чи планує Кабмін вводити жорсткий локдаун.
Чи дійсний договір про кредит, підписаний онлайн. У Нацбанку повідомляють, що оформлений онлайн договір з фінансовою установою рівноцінний звичайному паперовому договору. У документі мають бути прописані всі умови кредиту. Також не варто нехтувати інформацією про обробку персональних даних. Адже ви даєте згоду на передачу інформації про вас третім особам, наприклад, органам державної влади або колекторським компаніям.
До речі, українці досить часто стають жертвами колекторів та інших осіб. Хто такі колектори, на що вони мають право, а також як діяти в разі неправомірних дій з їхнього боку, читайте в нашому новому матеріалі.

Що робити, якщо дошкуляють колектори? 🧐

Вчителям перерахують зарплати. Вчора Кабмін підвищив посадові оклади працівникам бюджетної сфери. Тому, з 1 вересня зарплати вчителів також зростуть приблизно на 6%. Наприклад, зараз у вчителя може бути розряд від 10-го до 14-го. Оклад може становити від 3826 до 5087 грн, за новими правилами – від 4050 до 5385 грн.
А пенсіонерам планують нарахувати доплати. Мінсоцполітики пропонує встановити доплати пенсіонерам старше 75 і 80 років. Як зазначається в проекті постанови, з 1 березня 2021 року особам, яким виповнилося 80 років і більше і у яких пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати, з якої здійснювалося нарахування, планують встановити щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень. А тим, кому виповнилося 75 років – доплату до 400 гривень.
Правила в’їзду для іноземців оновили. Кабінет Міністрів відновив правила в’їзду в Україну для іноземців. Зокрема, деяким групам іноземців дозволено в’їзд за наявності страхового поліса. Також деяким дозволено в’їзд в Україну без наявності страхового поліса. Водночас, глава уряду Денис Шмигаль пообіцяв бізнесу, що в разі другої хвилі коронавірусу жорсткого карантину введено не буде.
Крім того, через введення тимчасової заборони на в’їзд іноземців в Україну МАУ переглянула розклад рейсів і суттєво їх скоротила. Як повідомляють в компанії, заборона на в’їзд іноземців в Україну негативно вплине на авіаційну галузь України, яка в умовах карантину вже є економічно ослабленою і перебуває в критичному стані.
Процедуру ввезення старих авто з США спростять. МВС вилучило з проекту постанови про реєстрацію автотранспорту вимогу завіряти документи і не реєструвати авто після ДТП. Крім того, в цьому пункті пропонувалося офіційно реалізовувати реєстраційні документи на авто, видані за кордоном. В оновленому проекті таких вимог теж немає.
Київ має увійти до ТОП-100 міст світу. Такими планами поділився мер Києва Віталій Кличко. За його словами, столична влада працює над тим, щоб через 5 років Київ увійшов до ТОП-100 міст світу. Як зазначив Кличко, Київ повинен стати зеленим містом – як, наприклад, Відень. Культурним і туристичним містом – як Рим. Бізнес в столиці має бути розвиненим, як у Лондоні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас