12:18 30.05.2019

ВР звернулася до ООН, парламентських асамблей і національних парламентів із закликом засудити порушення прав корінних народів у РФ

1 хв читати
ВР звернулася до ООН, парламентських асамблей і національних парламентів із закликом засудити порушення прав корінних народів у РФ

Верховна Рада звернулася до ООН, парламентських асамблей Ради Європи, НАТО, ОБСЄ, а також національних парламентів держав світу із закликом засудити порушення прав корінних народів у Російській Федерації.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за законопроект №10125 на ранковому пленарному засіданні парламенту в четвер проголосувало 234 народних депутати.

"Верховна Рада звертається до ООН, парламентаріїв іноземних держав і парламентських асамблей міжнародних організацій із закликом засудити дії Російської Федерації, спрямовані на порушення й обмеження політичних, громадянських, національних, релігійних та культурних прав представників корінних народів Російської Федерації як таких, що суперечать загальновизнаним принципам і нормам міжнародного права", - йдеться в зверненні.

Народні депутати України закликали посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою припинення політики фактичної асиміляції корінних народів, порушення суверенітету автономних республік РФ як форми національної державності корінних народів.

У зверненні наголошується на необхідності захистити мови корінних народів Російської Федерації і "вимагати від російської влади повернути навчання рідною мовою і належне вивчення рідної мови в загальноосвітніх навчальних закладах у повному обсязі, усунути штучні перешкоди на шляху розвитку системи вищої освіти мовами корінних народів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА