3D-принтер зміг надрукувати справжню їжу з кріогенного борошна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

3D-принтер зміг надрукувати справжню їжу з кріогенного борошна

Технології&Авто
419
Група вчених з корейського Жіночого університету Іхва розробила 3D-принтер, який може друкувати їжу з кріогенного борошна. Особливість такого створення їжі в тому, що ця технологія дозволяє з точністю контролювати склад, рецептуру і текстуру продукції. Про це пише N+1 з посиланням на інженерів, які розповіли про свій метод на конференції Experimental Biology 2018.
Технологія друку їжі з кріогенного борошна відрізняється від інших способів використання 3D-друку в харчовій промисловості точковим підходом. На першому етапі відбувається кріогенне розмелювання – воно дозволяє з продуктів при температурі близько 100 градусів отримати мікрочастинки вуглеводів і білків. Точний склад і властивості цих мікрочастинок можна контролювати за допомогою перекристалізації. Після цього їх з’єднують зі сполучною полімерною речовиною і надають необхідної форми.
При цьому можна змінювати як поверхневу, так і внутрішню структуру надрукованої їжі, максимально наближаючи її до поліпшеної версії оригіналу. В майбутньому ця технологія може бути використана як в домашньому, так і в промисловому виробництві.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас