14:57 19.08.2020

Глава Європарламенту закликав негайно застосувати санкції ЄС за порушення прав людини в Білорусі

2 хв читати
Глава Європарламенту закликав негайно застосувати санкції ЄС за порушення прав людини в Білорусі

Голова Європейського парламенту Давід Сассолі вважає за необхідне терміново використати санкційний режим ЄС для покарання винних у порушеннях прав людини та свобод у Білорусі.

"Санкції - важливий інструмент, який має Європейський Союз, і (Європейський) парламент закликає (Європейську) раду невідкладно використати їх для покарання за серйозні порушення прав людини, які мали місце. Ці санкції можуть включати замороження активів тих, хто зловживає своєю владою і порушує основні свободи", - заявив Сассолі, виступаючи в середу перед лідерами 27 країн ЄС на відеоконференції щодо ситуації в Білорусі.

"Майбутнє Білорусі може бути визначене лише її власними громадянами за допомогою нормального демократичного процесу, що гарантує їхні свободи. Зовнішнє втручання в кризу, яку переживає країна, було б недопустимим", - наголосив голова Європарламенту.

На його думку, "є всі підстави побоюватися ескалації репресій і військового втручання, і у мене є чітке послання для тих, хто вважає, що вони можуть розділити нас: немає європейців, які не були б занепокоєні (тим, що відбувається навколо Білорусії - ІФ)".

"Я думаю, ви всі згодні з тим, що наш обов'язок - зробити все можливе, щоб зупинити це насильство і притягнути винних до відповідальності", - сказав Сассолі.

За його словами, завдання Євросоюзу чітке: "Підтримати заклики народу Білорусі до якнайшвидшого проведення нових виборів і гарантувати, що акти насильства і катувань будуть розслідувані і покарані".

"Ми маємо чинити тиск через усі доступні канали, щоб ув'язнені, заарештовані з 9 серпня, були звільнені, реабілітовані та отримали компенсацію", - сказав голова Європейського парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА