ua en ru

В Україну доставлено нову партію вакцини проти кору

В Україну доставлено нову партію вакцини проти кору Фото: Україна отримала вакцини від кору (UNICEF Ukraine)

Це вакцина Пріорикс виробництва Бельгії

В Україну доставлено 220 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи (КПК) від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ).

Зазначається, що 220 тисяч доз вакцини КПК, закуплені за кошти державного бюджету, будуть розподілені у регіони.

"Це вакцина Пріорикс/Priorix виробництва GlaxoSmithKline, Бельгія, яка має державну реєстрацію і прекваліфікована ВООЗ. Вона ефективна і безпечна, і надається державою безкоштовно", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ відзначили, що, відповідно до графіку поставок, нова партія мала прибути в Україну лише в квітні.

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України 27 лютого 2018 р.

"Проте, зважаючи на ріст охоплення вакцинацією проти кору дітей і, відповідно, більше використання вакцини, МОЗ замовило прискорену доставку вакцини КПК. Закликаємо батьків по всій Україні вакцинувати своїх дітей від такого небезпечного захворювання, як кір, а лікарів - заохочувати пацієнтів до вакцинації", - зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, РБК-Україна повідомляло, що за восьмий тиждень 2018 року на кір захворіли 783 людини, зареєстрована ще одна смерть.

Раніше Європейське агентство з охорони здоров'я повідомило, що у 2017 році Україна опинилася у трійці європейських країн, у яких зареєстровано найбільше випадків захворювання на кір.