День фінансів, 16 жовтня: зміни в оплаті праці, штрафи за маску "не на місці", вартість "зелених номерів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 жовтня: зміни в оплаті праці, штрафи за маску "не на місці", вартість "зелених номерів"

722
П’ятниця, 16 жовтня: як змінюватиметься система оплати праці, і який штраф можна отримати за маску не “на тому” місці:
Штрафи за маски на підборідді. Кабінет Міністрів направив на розгляд Верховної Ради два законопроєкти, які введуть відповідальність і для простих українців, і для підприємств за неправильне носіння масок. Так, якщо прийти в торговий центр і надіти маску на підборіддя, оштрафувати можуть на 170 грн. А якщо порушити правила повторно, штраф складе вже 255 грн. До речі, Україна оновила список країн “червоної” зони.
Вартість встановлення “зелених номерів”. Власникам електротранспорту почали видавати спеціальні номерні знаки зеленого кольору, оформлення яких коштуватиме 600 грн. При цьому зелені номерні знаки зчитують навіть чорно-білі камери відеоспостереження.
Про систему оплати праці. В Україні поступово буде змінюватися система оплати праці: постійна частина (оклад) буде скорочуватися, а все інше потрібно буде заробити за рахунок виконання норм і завдань.
День фінансів, 16 жовтня: зміни в оплаті праці, штрафи за маску "не на місці", вартість "зелених номерів"
Ймовірно, в майбутньому найвищі зарплати будуть у програмістів, також шанс на зростання мають аграрії, фармацевти, генетики. Поки ж Finance.ua вивчив, як вплинув карантин на зарплату українців.
Розмір комунальних платежів в опалювальний сезон. Міністерство фінансів на цей опалювальний сезон прогнозує рівень цін нижчий, ніж минулого року. Також міністр фінансів Сергій Марченко підкреслив, що цього року система виплати субсидій не змінюється.
Прожитковий мінімум хочуть розрахувати по-новому. У Раді підготували кілька відповідних законопроєктів. Наприклад, пропонують прив’язати прожитковий мінімум до середньої зарплати. Зараз середня зарплата становить близько 11 тис. грн. Відразу після ухвалення документа прожитковий мінімум повинен бути не меншим ніж 40% середньої зарплати, а потім щорічно зростати на 1 процентний пункт, поки не досягне 50% зарплати. Тобто вже зараз прожитковий має бути близько 4,4 тис. грн.
Прямі інвестиції в Україну: рейтинг країн від НБУ. За даними Нацбанку, у нашої України не змінилася найбільша країна-інвестор (читати, яка саме). Компанії, зареєстровані в цій країні, інвестували в Україну 15,494 млрд доларів. На другому місці – Нідерланди (10,261 млрд доларів), на третьому – Швейцарія (3,083 млрд доларів).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас