Китай роздав громадянам цифрової валюти на $1,5 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай роздав громадянам цифрової валюти на $1,5 млн

Світ
592
Китай приступив до одного з найбільших реальних випробувань своєї цифрової валюти, наближаючись до створення безготівкового майбутнього.
Як повідомляє CNBC, минулого тижня уряд Шеньчженя провів лотерею по роздачі цифрової валюти на загальну суму 10 млн юанів (близько $1,5 млн). Подали заявки майже 2 млн осіб, а перемогли 50 000 осіб.
Тепер переможці можуть завантажити додаток цифрового юаня, щоб його отримати. Витратити отримані цифрові кошти наразі можна у понад 3000 торговців в певному районі Шеньчженя. До числа продавців входять, зокрема, місцеві супермаркети та аптеки.
Цифровий юань – це не криптовалюта, як біткойн. Його випускає і контролює Народний банк Китаю. Ним не збираються замінювати цифрові гаманці, такі як Alipay або WeChat Pay. Швидше за все, він буде працювати разом з ними і іншими банками, розповідає телеканал.
Для порівняння, біткойн є децентралізованим, що означає, що він не належить і не контролюється однією організацією і не поширюється центральним банком.
Цифровий юань Китаю розробляється протягом останніх кількох років, і по всій країні вже було проведено декілька невеликих випробувань. Пілотний проєкт у Шеньчжені поки що є найбільшим.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас