20:18 05.05.2020

НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам, що завдали збитків державі на 30 млн грн при будівництві нового корпусу "Охматдиту"

1 хв читати
НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам, що завдали збитків державі на 30 млн грн при будівництві нового корпусу "Охматдиту"

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура у вівторок, 5 травня, повідомили трьом особам про підозру в нанесенні 30 млн грн збитків державі при будівництві сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у 2012-2013 роках.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, йдеться про колишнього директора державного підприємства-замовника будівництва "Укрмедпроектбуд", керівника приватного підприємства-генпідрядника, а також главу підприємства-зберігача обладнання.

Так, дії екс-директора "Укрмедпроектбуду" кваліфіковані за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України. Керівникам приватних компаній інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України.

"Оскільки місцезнаходження керівника підприємства-зберігача поки не встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст.135, ст.278 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення його в розшук", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Як встановило слідство, в 2013 році підозрювані в змові фактично сфабрикували документи, які нібито підтверджували поставки інженерного і технічного обладнання для нового корпусу лікарні "Охматдит". Насправді поставок не відбулося, і на зберігання його не передавали. Однак кошти за поставлене виключно "на папері" обладнання підприємство-генпідрядник отримав.

Унаслідок таких дій державним інтересам завдано збитків, розмір яких перевищує 30 млн грн.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США і Захід повинні прискорити і збільшити надання допомоги, щоб Україна якнайшвидше досягла перемоги у війні, - Помпео

Зеленський у Харкові відвідав місце удару по поліграфкомплексу

На Кіровоградщині працює ППО - обладміністрація

Генштаб ЗСУ: Сили оборони України зупинили російські війська на харківському напрямку

Україна здійснила всі чотири законодавчі кроки для початку переговорів про вступ до ЄС - Жовква

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кількість бойових зіткнень на фронті перевищила 50, ворог відновив високу інтенсивність атак на покровському напрямку - Генштаб

У більшості західних, центральних, південних і Житомирській областях до кінця доби можливі грози зі шквальним вітром

Від початку повномасштабної війни Ахметов спрямував 9 млрд грн на допомогу Україні та українцям

МОН затвердило скорочені освітні програми з українознавчих предметів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА