08:38 07.07.2020

Європейський інвестиційний банк надає кредит німецькій компанії для розробки вакцин

2 хв читати
Європейський інвестиційний банк надає кредит німецькій компанії для розробки вакцин

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і німецька компанія CureVac уклали кредитну угоду на суму EUR75 млн для розробки і масового виробництва вакцин, зокрема проти SARS-CoV-2 (коронавірусу).

Як повідомив ЄІБ у понеділок у своєму комюніке, він підтримає завершення будівництва нового заводу CureVac із виробництва рибонуклеїнової кислоти в Тюбінгені, Німеччина.

Угода фінансується у рамках Фонду InnovFin фінансування боротьби з інфекційними захворюваннями Horizon 2020, програми ЄС із досліджень та інновацій на 2014-2020 роки. Кредит ЄІБ буде надано трьома траншами по EUR25 млн у міру завершення наперед визначених етапів.

Фінансовий фонд InnovFin із боротьби з інфекційними захворюваннями - це спільний проект Єврокомісії та ЄІБ. Він працює у рамках Horizon 2020, програми досліджень та інновацій ЄС на 2014-2020 роки, даючи змогу ЄІБ надати від EUR7,5 до 75 млн фінансування інноваційним гравцям, що розробляють вакцини, ліки, медичні та діагностичні прилади і дослідницьку інфраструктуру. У зв'язку з пандемією COVID-19 Єврокомісія ухвалила рішення посилити його на EUR400 млн.

CureVac - провідна біотехнологічна компанія в галузі клінічної стадії у сфері технології месенджерної РНК (мРНК) із 20-річним досвідом розробки та оптимізації цієї універсальної молекули для медичних цілей. Принцип запатентованої технології CureVac полягає у використанні мРНК як носія даних для інструктажу людського організму виробляти власні білки, здатні боротися з широким спектром захворювань. Компанія застосовує свої технології для розробки методів лікування раку, терапії антитілами, лікування рідкісних захворювань і профілактичних вакцин.

Штаб-квартира CureVac розташована в Тюбінгені, а її виробничі філії - у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) та Бостоні (США).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Обмеження е/е в суботу будуть удвічі меншими - "Укренерго"

"Укренерго" залучить у KfW кредит на реконструкцію підстанції у Львівській області

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. стане основою української переговорної позиції під час вступу до ЄС - Стефанішина

Новий порядок розподілу лімітів запрацює із суботи в тестовому режимі, ситуація з е/е має покращитися - перший заступник глави Міненерго

Розмови про дефіцит держбюджету-2025 передчасні, Мінфін шукає додаткові внутрішні джерела фінансування оборони - міністр

Україна в реструктуризації євробондів розраховує на часткове списання боргу - міністр фінансів

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА