В АМКУ подали заяву про змову в найбільшому тендері року на 12 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В АМКУ подали заяву про змову в найбільшому тендері року на 12 млрд грн

Казна та Політика
1437
Сьогодні, 16 квітня, засновники платформи “Ліга антитрасту” – ГО “Рада захисту конкуренції та споживачів” подали в Антимонопольний комітет (АМКУ) заяву з доказами про змову турецьких компаній Onur і Gocay на тендері з будівництва автотранспортної магістралі через Дніпро до Запоріжжя вартістю 12 млрд грн.
Факти, що підтверджують узгодженість поведінки “Онур” і “Гьочай”, представники платформи отримали на основі аналізу подібності в тендерних пропозиціях компаній, їх цінової поведінки на аукціоні і ланцюжків зв’язків між фірмами. Зокрема з’ясувалося, що керівником фірми “Гьочай” і довіреною особою голови правління “Онур” є одна і та сама особа.
Засновники платформи надають АМКУ наступні докази:
  • довідки цих фірм мають однакові метадані і характерну структурну схожість;
  • фірми розташовані на відстані 600 км одна від одної, але одночасно отримували банківські довідки в одному відділенні банку;
  • вони завантажили свої тендерні пропозиції одна за одною (17 січня);
  • фірми одночасно засвідчили документи на тендер у одного нотаріуса.
Нагадаємо, 21 лютого “Укравтодор” повідомив, що переможцем у конкурсі на будівництво автотранспортної магістралі через Дніпро до Запоріжжя стала компанія Onur Taahhut Tasimacilik İnsaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi. Переможця тендерної процедури визначили за допомогою електронної системи Prozorro.
Компанія оцінила свої послуги в 11,918 млрд грн. Очікувана вартість на початок проведення тендерної закупівлі становила 12,34 млрд грн. Тендер оголошувала Служба автомобільних доріг у Запорізькій області.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас