20:55 30.09.2018

Грузинська патріархія сподівається на мирне вирішення проблеми української автокефалії

2 хв читати
Грузинська патріархія сподівається на мирне вирішення проблеми української автокефалії

Патріархія Грузії в питанні надання автокефалії церкві на Україні утримується від оцінок і чекає остаточної позиції Російської церкви і Вселенського патріархату.

"Ініціатива Вселенської патріархії в зв'язку з існуючою в Україні складною церковною ситуацією, як відомо, призвела до напруженості у відносинах між Константинопольською та Російською церквами. Вважаємо, що на даному етапі необхідно утриматися від попередніх оцінок, поки кожна із сторін не зафіксує офіційну і остаточну позицію , засновану на нормах канонічного права", - йдеться в поширеній в неділю ввечері заяві Грузинської патріархії.

У патріархії зазначають, що дана тема є "дуже чутливою" і, як там вважають, обговорювати і приймати рішення, в першу чергу, мають ці дві патріархії.

"Звичайно, обидві вони відчувають відповідальність перед мільйонами православних віруючих, піклуються про єдність православних церков і, сподіваємося, що вони всіляко намагатимуться знайти шляхи для мирного вирішення проблеми, за що і ми підносимо молитви", - сказано в заяві.

Тим часом, у неділю під час проповіді в кафедральному соборі Пресвятої Трійці в Тбілісі католікос-патріарх Грузії Ілля Другий назвав нинішній час у світі складним і висловив надію, що всі труднощі будуть благополучно вирішені.

"Час складний. Ці труднощі не тільки політичні, але й церковні, але ми сподіваємось, що молитвами і благаннями Пресвятої Богородиці Господь зцілить цю нашу неміч", - сказав патріарх Грузії, звертаючись до присутнього на недільній службі в соборі ігумена Великої лаври Святого Афанасія на горі Афон, архімандрита Продрома, який знаходиться з візитом у Грузії

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: Найгарячіша зона на карті бойових дій на середину дня - район села Новоолександрівка Донецької області

Київ надасть фінансово-кредитну підтримку малому і середньому бізнесу, зокрема, у сфері виробництва літальних апаратів - міськрада

Донори підтвердили постачання Харкову більшої частини необхідних газопоршневих установок і модульних котелень

Кабмін схвалив угоду зі США про $7,85 млрд бюджетної підтримки

Окупанти обстріляли Червону Поляну на Харківщині, постраждали троє мирних жителів

Заступниця керівника ОП обговорила із заступником міністра фінансів США посилення санкцій проти РФ і реформи

Правоохоронці України взяли участь у великій міжнародній спецоперації з боротьби з російськими кіберзлочинними організаціями

"Київський метрополітен" збільшує інтервали між поїздами через гострий кадровий дефіцит

Через обстріл окупантів у Велетенському на Херсонщині загинув місцевий житель

Окупанти в середу завдали по Україні 58 авіаударів і здійснили понад 3 тис. обстрілів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА