07:30 19.11.2020

Зеленський і Шмигаль у режимі відеозв'язку обговорили можливі заходи щодо полегшення ведення бізнесу для малих і середніх підприємців

2 хв читати
Зеленський і Шмигаль у режимі відеозв'язку обговорили можливі заходи щодо полегшення ведення бізнесу для малих і середніх підприємців

Президент України Володимир Зеленський відеозв'язком обговорив із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем заходи щодо поліпшення умов ведення підприємництва для представників малого та середнього бізнесу, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Глава держави наголосив, що уряд повинен проводити більш тісну комунікацію з бізнесом щодо своїх дій, щоб підприємці розуміли вектор руху країни.

"Вам потрібно частіше говорити з бізнесом. Я думаю, тому що їм не вистачає комунікації, вони багато чого не бачать, що ви робите, і не розуміють, куди дивиться держава і куди йде", - зазначив Зеленський.

Прем'єр-міністр України наголосив, що Кабмін напрацював низку законодавчих змін щодо полегшення ведення бізнесу. Йдеться про перегляд списку порушень, за які підприємців штрафуватимуть, а також про розмір таких санкцій.

"Напруга сьогодні стосується, серед іншого, необґрунтовано високих штрафів - там насправді мільйонні штрафи, які фактично призводять до банкрутства підприємців. А штрафи повинні стимулювати "відбілювання" економіки, малого і середнього бізнесу", - розповів глава уряду.

На думку прем'єр-міністра України, Кабмін готовий говорити з бізнесом про можливі законодавчі стимули в разі введення карантину - як "вихідного дня", так і жорсткого. До кінця тижня уряд розробить драфт законопроекту з відповідними змінами щодо полегшення ведення бізнесу, а на наступному тижні після консультацій з підприємцями його можна буде подавати на розгляд Верховної Ради.

"До п'ятниці треба підготувати драфт цього законопроекту, це дуже важливо, щоб все прискорити. І можемо його подавати як невідкладний від президента. Формат, в якому подавати, передбачає, щоб законопроект був узгоджений і було однакове розуміння і в комітеті, і в Міністерстві фінансів , і найголовніше - у людей. Саме у людей, яким зараз дуже складно", - зазначив Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Франції затримала російсько-українського громадянина за зберігання вибухівки

Космічний корабель Starliner компанії Boeing відправив на орбіту перший екіпаж астронавтів

Франція обіцяє €650 млн допомоги Україні

У Чехії зіткнувся пасажирський потяг, що прямував в Україну, і вантажний поїзд, відомо про щонайменше 4 загиблих

На Харківському напрямку фронту сталося 5 бойових зіткнень, ситуація напружена, але контрольована – Генштаб ЗСУ

На фронті сталося 85 бойових зіткнень, з них 23 – на Покровському напрямку – Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного та 37 авіаударів по Україні – Генштаб ЗСУ

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по 12 місцях скупчення противника – Генштаб ЗСУ

Росіяни 18 разів обстріляли 5 громад у прикордонні Сумської області

Полковника Наталію Гуменюк призначено на нижчу посаду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА