У Держпраці розповіли про нові правила нарахування штрафів бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держпраці розповіли про нові правила нарахування штрафів бізнесу

Казна та Політика
1595
Підприємців більше не штрафуватимуть за дрібні порушення трудового законодавства при першій перевірці.
Якщо порушення можна буде швидко усунути, то бізнес відбудеться лише приписом від інспектора з праці. Виняток становитимуть випадки, коли працівники не оформлені на підприємстві — таких одразу штрафуватимуть.
Такі нововведення містяться в постанові Кабміну №823 від 21 серпня 2019 року, якою регулюється процедура проведення інспекцій Держпраці. Документ опублікували, і за ним у вересні почалися перевірки.
Чи стануть на підприємців виписувати менше штрафних санкцій, розповів голова Держслужби України з питань праці Роман Чернега.
“Наприклад, є перевірки за трудовими книжками, які вже зараз уряд планує перевести в електронний вигляд. Це саме стосується дрібних порушень з виплати заробітних плат, надання відпусток і т. д. Якщо протягом, наприклад, 10 днів роботодавець усуне таке дрібне порушення, то штрафу не буде. Раніше штрафували на кілька тисяч гривень. В першу чергу, такі послаблення спрямовані на те, щоб позбавити дрібний і середній бізнес від зайвих фінансових витрат», — говорить Чернега.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас