09:15 16.06.2020

В РФ найближчими днями буде проведена вакцинація першої групи добровольців від COVID-19

2 хв читати
В РФ найближчими днями буде проведена вакцинація першої групи добровольців від COVID-19

Міноборони Росії спільно з Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології ім. Н. Ф. Гамалії завершують підготовку до початку клінічних випробувань російської вакцини від нової коронавірусної інфекції на добровольцях, повідомляє військове відомство.

"У найближчі дні після завершенні двотижневої ізоляції буде проведена вакцинація першої групи добровольців, основна мета якої - перевірка безпеки і перенесення компонентів вакцини", - наголошується в повідомленні.

У ньому підкреслюється, що кількісні і якісні параметри вибірки добровольців, включно зі співвідношенням військовослужбовців та цивільних, яким буде введена нова вакцина, узгоджені Міністерством охорони здоров'я Росії.

За наслідками вакцинації першої групи буде здійснена послідовна вакцинація компонентами вакцини решти добровольців для оцінки ефективності вакцини і дослідження процесу вироблення гуморальної імунної відповіді (антитіл), розповіли в Міноборони.

"Наразі стан здоров'я всіх прибулих для участі в експерименті військових і цивільних добровольців хороший, вони перебувають під безперервним контролем військових медичних фахівців. Щодня проводиться комплекс необхідних заходів з моніторингу основних життєвих показників добровольців і вивчення низки спеціальних параметрів. Беруться аналізи крові на антитіла IgG і IgM, мазок з ротоглотки для ПЛР-діагностики на COVID-19", - повідомили у військовому відомстві, додавши, що всі добровольці мають високу ступінь мотивації, добре переносять карантин і підготовку до основної фази випробувань.

Випробування російської вакцини від COVID-19 проводяться спільно Міноборони Росії і Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології ім. Н. Ф. Гамалії.

Випробування вакцини на токсичність, безпеку, імуногенність та захисну ефективність на великих і дрібних тваринах проведені в 48-му Центральному науково-дослідному інституті Міноборони Росії.

Відбір військовослужбовців ЗС РФ для участі у випробуваннях вакцини здійснювався виключно на добровільній основі. Всі учасники - офіцери, прапорщики і військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом у різних підрозділах військ РХБ захисту і медичних установ Міноборони Росії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України - на $1,3 млрд

Атака БПЛА енергооб'єкта на Рівненщині призвела до короткочасного знеструмлення споживачів - "Укренерго"

Унаслідок ракетного удару на Сумщині вранці загинуло двоє людей, троє поранені - ОВА

МОН розгляне питання позбавлення Шкарлета, Баженкова й Онищенка наукових ступенів за плагіат після завершення судових процесів

Нещодавні наступи РФ на Донеччині виявилися здебільшого безуспішними - ISW

Окупанти у вівторок обстріляли Середину-Буду і 21 прикордонне село в Сумській і Чернігівській областях, у Залізному Мосту загинув мирний житель

На Чернігівщині під ворожим мінометним обстрілом загинув мирний житель - ОВА

Стратегію відновлення держвлади та реінтеграції населення деокупованих територій буде ухвалено до кінця червня - Верещук

Ковель зустрів четвертий евакуаційний поїзд із Донеччини

Стефанішина на засіданні Ради Україна-НАТО закликала союзників посилити ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА