28 лютого 2019, 13:23

Пані Тимошенко, громада до Вас їде в Бучу 2 числа – є питання

У Коцюбинському на бордах команди фігуранта антикорупціних розслідувань Володимира Карплюка з'явився анонс про візит Юлії Тимошенко в Бучу.



Щотижня ми моніторимо, хто з кандидатів їде до нас в регіон, щоб задати важливі для нас питання.

Пані Тимошенко, коцюбинці планують навідатися до Вас на захід, бо мають серйозні питання, зокрема і до Вас. Їх два.

1) Облраду очолює представниця "Батьківщини" – Ганна Старикова. Нам стало відомо від Ваших соратників, що саме Старикова і Костянтин Бондарев блокують приєднання Коцюбинського до Києва й намагаються вплинути на голову профільного комітету Сергія Власенка, який теж є представником "Батьківщини".

Рік тому відбулися слухання і майже 61 % висловився за приєднання до столиці. Київрада, зокрема і фракція "Батьківщини" громаду підтримала. Володимир Бондаренко свого слова перед громадою дотримав і фракція голосувала "за".

Тому перше питання: чи готова "Батьківщина" віддати голоси за втілення волі громади – приєднання Коцюбинського до Києва?

2) Представники "Батьківщини" на обласному рівні співпрацюють з дерибанникамі Біличанського лісу. Зокрема в Коцюбинській селищній раді є депутат Владислав Євстєфєєв, який став щасливим власником майже 100 ділянок Біличанського лісу. Він позиціонує себе як представник "Батьківщини" і Ганна Старикова була помічена з ним на фото.



Більше того, за дивним збігом обставин ми бачили Старикову на акці під прокуратурою на підтримку Карплюка.



Ну, і те, що Старикова стала щаливою власницею мегадешевої квартири в Ірпені - це говорить про те, що зв'язки із забудовниками, які стоять за побиттями активістів і підпалами машин, доволі тісні.

Тому друге питання: Чому обласний осередок "Батьківщини" співпрацює з дерибанниками Біличанського лісу?

Нас цікавить позиція партії щодо дерибану, за яким стоїть Євстєфєєв і Ваша публічна позиція щодо долі Біличанського лісу.

Нам вже дали зрозуміти, що коцюбинців закриє Ваша служба безпеки іншими плакатами. Звісно, можуть і в райвідділок забрати, як це було в Києві. Або поставити ряд високих стягів, щоб нас не було видно й перекрити блок питань виступами довіреної особи – Олександра Пономарьова, який до речі на виборах 2014 року був довіреною особою екс-регіонала Анатолія Федорука – дерибанника Бучанського межигір'я.

Тому я пишу цей блог за кілька днів до Вашого візиту, щоб у Вас був час попередити службу безпеки поводитися по відношенню до людей, які хочуть поставити питання кандидатці в президенти, гідно.

Ну, і сподіваюся, що два дні – це достаній час, щоб підготувати відповідь громаді на 2 простих питання і не уникати запитань громади.

Ви ж виступаєте за те, щоб громадяни мали право законотворчих ініцівтив і могли питання вирішувати на референдумах. Цілком логічно, що зрілі політики можуть не боятися відповідати чітко на поставлені питання.

Адвоката Медведчука Київрада може включити в регламентну комісію

Сьогодні, 30 травня, буде сесія Київради. За день до цього з'явився проєкт рішення, яким пропонують розподілити деяких депутатів по Комісіях...

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...

''Ліси України''. Що планують робити з оцінкою впливу на довкілля? UPD

Комітет відголосував за варіант законопроєкту, який запропонував голова комітету Олег Бондаренко за основу. 14 березня засідає комітет з питань екології Верховної Ради...

Лобізм без правил. Хто і як лобіює ініціативи голови "Слуг" Олени Шуляк?

Під гаслом "Все для відбудови" забудовники через своїх лобістів намагаються протягнути низку законопроєктів, які треба їм, але точно не суспільству...