Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: КВУ вважає, що Зеленський має оплатити показ серіалу «Слуга народу-3» як передвиборчу агітацію


Комік і кандидат на посаду президента України Володимир Зеленський (на передньому плані), якого заблокували його опонентами, котрі виступали проти концерту Зеленського. Львів, 8 лютого 2019 року
Комік і кандидат на посаду президента України Володимир Зеленський (на передньому плані), якого заблокували його опонентами, котрі виступали проти концерту Зеленського. Львів, 8 лютого 2019 року

Розпочнемо цей огляд повідомленнями із залів судових засідань.

Суд відправив під варту поліцейського Василя Мельникова і визначив, що силовик, який бив лежачого затриманого і вигукував «ложись, бандера», може вийти під заставу в розмірі 115 тисяч гривень. Мельникова, який обіймає посаду старшого оперуповноваженого, заарештували на 2 місяці.

Суд переніс на 13 лютого засідання, на якому мають обрати запобіжний захід голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк. Засідання має початися о 12:30.

Чоловіку дали умовний термін за «столи та стільці» для «референдуму» угруповання «ЛНР». Його засудили до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком на три роки.

Суд у Москві залишив під арештом 4 захоплених біля берегів Криму українських моряків

Про не менш важливе далі.

  • Комітет виборців України вважає, що показ фільму «Слуга народу-3» під час виборчого процесу має розглядатися як передвиборна агітація на користь кандидата в президенти України Володимира Зеленського і має бути оплачений із його виборчого фонду.

«Битва за Супрун»: аргументи сторін

Реформатор чи «слуга західного капіталу»? Реформа закупівель ліків – чи створення їхнього дефіциту? Боротьба з корупцією – чи звільнення інакодумців? Думки українців щодо реформ Уляни Супрун, яка зараз у судах відстоює своє право і надалі виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я – розділилися. Радіо Свобода не лише побувало на мітингах прихильників і супротивників Супрун та на суді щодо неї, а й спробувало звести докупи аргументи і тих, й інших.

«Росія готується до війни»

«Росія готується до війни» – з таким заголовком вийшла доповідь Шведського інституту оборонних досліджень, державного агентства при Міністерстві оборони Швеції. У доповіді йдеться про зростаючий масштаб військових навчань у Росії та цілі тренувань, які змінюються. Більше про це – у матеріалі.

«Фейкові новини» пробивають дно

Не встигли ще винайти «вакцину» від «фейкових новин», як на інформаційний світ почала насуватися нова хвиля дезінформації. Що таке «діпфейк», як працює, добре це чи погано і що з цим робити?

Історія Полуниці Андріївни

В Україні на КПП лінії розмежування на Донбасі кілька тижнів тому померла жителька міста Жданівка. 70-річна Людмила Кахідзе жила на підконтрольній російським гібридним силам території. Щодня вона дзвонила своїй дочці – художниці з Києва – і розповідала, що відбувається в її рідній Жданівці. Дочка Алевтина спочатку переказувала ці розмови, записувала їх на диктофон і малювала те, що чула. Вона придумала мамі творчий псевдонім – Полуниця Андріївна. Поступово у дочки Людмили Кахідзе вийшла колекція з понад 200 картин про життя на Донбасі очима Полуниці Андріївни: про так званий «референдум», обстріли, про те, як літні люди їздять за пенсією на підконтрольну Києву частину України.

Гра про постапокаліпсис у Росії

Відеогра Metro Exodus вийде у світ 15 лютого. Розробники – українська компанія 4A Games, частина працівників якої колись працювали над відомою грою S.T.A.L.K.E.R. Metro Exodus – шутер від першої особи, хоррор з елементами виживання та стелс. Дії гри відбуваються в часи постапокаліпсису, який став результатом ядерної війни. Місце – зруйнована територія Росії. Радіо Свобода поспілкувалося із креативним директором 4A Games Андрієм Прохоровим про новий проект студії.

Втілюйте ідеї у життя, вірте в успіх!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG