10:19 04.12.2020

Посли країн G7 зустрілися з представниками Всеукраїнської ради церков

1 хв читати
Посли країн G7 зустрілися з представниками Всеукраїнської ради церков

Посли країн "Великої сімки" (G7) обговорили з главами церков і релігійних організацій стан і подальші перспективи демократичного розвитку України.

Як повідомляє прес-служба ради, зустріч відбулася в четвер у форматі онлайн-конференції.

"Ішлося про ситуацію з судовою реформою і подальшими заходами, спрямованими на усунення корупційних чинників, а також про протидію пандемії COVID-19", - зазначено в повідомленні.

Крім того, посли країн G7 і релігійні діячі звернули увагу на переслідування за релігійною ознакою та утиски більшості релігійних громад на тимчасово окупованих РФ територіях Криму й Донбасу.

Тимчасовий повірений у справах США Крістіна Квін, у свою чергу, зазначила, що міжнародна спільнота, зокрема США, й надалі здійснюватиме моніторинг стану забезпечення прав людини на окупованих територіях України та підтримуватиме український народ у боротьбі з агресором і в процесі розвитку демократичних інститутів.

"На жаль, наразі не існує дієвих внутрішніх механізмів, які спонукали б окупаційну владу дотримуватися бодай мінімальних міжнародних стандартів у цій сфері, припинити утиски та гоніння. Єдиним ефективним методом є міжнародні вимоги, і на рівні окремих країн, і через міжнародні організації - ООН і ОБСЄ. Прошу розглянути можливість упровадження додаткових механізмів посиленого моніторингу ситуації в цій сфері й у разі її погіршення впроваджувати проти порушників належні санкції", - зазначив митрополит Епіфаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА