06:52 06.11.2019

Суд продовжив утримання під вартою підозрюваному у підготовці диверсії, що загрожувала позбавити водопостачання Харків і Лозову

2 хв читати
Суд продовжив утримання під вартою підозрюваному у підготовці диверсії, що загрожувала позбавити водопостачання Харків і Лозову

Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід жителю області, підозрюваному в підготовці диверсії на території комплексу водопідготовки "Дніпро" КП "Харківводоканал" у cел. Краснопавлівка.

"Продовжити підозрюваному ... термін утримання під вартою в державній установі "Харківський слідчий ізолятор" на 42 дні, тобто до 12 грудня 2019 року, без визначення застави", - йдеться в ухвалі слідчого судді Костянтина Садовського, опублікованому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

У мотивувальній частині рішення зазначено, що підозрюваний і його адвокат заперечували проти продовження тримання під вартою і просили замінити його більш м'яким запобіжним заходом у вигляді домашнього арешту.

Рішення було прийнято 1 листопада, а 4 листопада було опубліковано на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Як повідомлялося, в червні 2019 року співробітники Департаменту контррозвідки Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Харківській області попередили скоєння диверсії на об'єкті критичної інфраструктури області завербованим ФСБ РФ місцевим жителем.

"Оперативники спецслужби спільно з бійцями спецпідрозділу СБУ "А" затримали жителя Харківської області після закладки і спроби приведення в дію вибухового пристрою на території комплексу водопідготовки "Дніпро" КП "Харківводоканал" у селищі Краснопавлівка", - повідомив прес-центр СБ України.

За інформацією спецслужби, за словами затриманого, в лютому 2019 року він був завербований співробітниками ФСБ РФ в м.Білгород (РФ) і скоїв цей злочин за їх завданням.

"Диверсант заклав вибухівку в безпосередній близькості від ємності з хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води і, в разі пошкодження, відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу. Вибух міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки в регіоні через припинення водопостачання в містах Харків і Лозова", - йдеться в повідомленні.

Затриманому оголошено підозру про вчинення злочину, передбаченого ст.113 КК України (диверсія).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

Голова Нацполіції: Поліцейські беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних разом із працівниками ТЦК, повістки не вручають

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

Кулеба - партнерам після атаки РФ по Харкову: 7 систем Patriot - не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА