Доступність посилання

ТОП новини

Результати ЗНО-2018: перші дані


Українську мову складало понад 333 тисячі абітурієнтів
Українську мову складало понад 333 тисячі абітурієнтів

Днями в Україні завершилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Останнім етапом стало тестування з хімії. Український центр оцінювання освіти планує вже 15 червня повідомити результати абітурієнтам результати з деяких предметів. Резонанс викликало оцінювання з англійської мови: майбутні студенти скаржились на низький рівень аудіювання, який завадив їм показати свій рівень знань.

Всього на зовнішні іспити зареєструвалося 335 843 особи. Найпопулярніший (тому що обов’язковий) предмет – українська мова та література, її складала 333 171 особа. Найменше абітурієнтів – 3 159 – планували складати французьку, німецьку чи іспанську мови.

Напередодні Український центр оцінювання якості освіти визначив пороговий бал «склав/не склав» з англійської мови – 19 балів. ЗНО з найбільш поширеної іноземної мови цього року стало предметом дискусії через аудіювання, яке вперше додали до тестів. Учасники скаржились на низьку якість запису та погану вимову дикторів – це, мовляв, занизило результати.

Колишній директор УЦОЯО Ігор Лікарчук прокоментував ситуацію навколо аудіювання на своїй сторінці у Facebook і висловив думку, що для якісного оцінювання знання мови на слух необхідна однакова апаратура в усіх місцях проведення ЗНО.

УЦОЯО зі свого боку заявив, що проаналізував ситуацію з аудіюванням англійської і не виявив порушень, в тому числі використання техніки, яка б не відповідала «нормативним вимогам».

Порогові бали з інших предметів:

  • Українська мова – 23
  • Математика – 10
  • Біологія – 22
  • Французька, німецька, іспанська мови – 19

Результати оцінювання з цих предметів абітурієнти зможуть побачити на своїх персональних сторінках вже 15 червня, обіцяє УЦОЯО.

Окрім української, тести можна було складати також російською, угорською, молдовською, румунською, кримськотатарською та польською.

Читайте також: «Наша цель – вытащить как можно больше детей оттуда»: как работают приёмные комиссии для абитуриентов из ОРДЛО»

Очікується, що додаткова сесія для тих, хто з тих чи інших обставин не зміг бути присутнім на тестуванні, пройде з 2 по 11 липня. Під час неї скласти іспити можуть також учасники бойових дій на Сході та мешканці тимчасово окупованих територій.

2017 року Міністерство освіти і науки на прохання Міністерства охорони здоров’я встановило мінімальний пропускний бал для тих абітурієнтів, що вступають на лікарські спеціальності. Загалом на місця державного замовлення минулого року вступила 61 тисяча випускників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG