17:06 28.08.2018

Київ призупинив тендер на будівництво метро на Виноградар

3 хв читати
Київ призупинив тендер на будівництво метро на Виноградар

КП "Київський метрополітен", що є замовником у тендері на будівництво ділянки лінії метро на Виноградар, призупинило торги через скаргу ТОВ "Будівельна компанія "Адамант" до Антимонопольного комітету України, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі метрополітену.

Згідно з документацією в системі ProZorro, КП "Київський метрополітен" відхилив пропозицію "Адамант", пославшись на ненадання і невідповідність деяких тендерних документів. На думку "БК "Адамант", КП цим рішенням "незаконно позбавило ТОВ "БК "Адамант" права на участь у процедурі закупівлі".

У скарзі до АМКУ компанія стверджує, що надала всі необхідні документи, а помилки, на які вказує замовник, - формальні (несуттєві) і не можуть бути підставою для виключення з конкурсу.

БК "Адамант" також вказує на порушення з боку інших учасників тендера, допущених до конкурсу.

Компанія просить АМКУ скасувати її виключення з тендера та зобов'язати "Київський метрополітен" визнати, що БК "Адамант" відповідає кваліфікаційним критеріям тендерної пропозиції. Крім того, компанія просить визнати, що іншого учасника закупівель - ПАТ "Київметробуд" - було неправомірно допущено до аукціону, і просить зобов'язати "Київський метрополітен" відхилити пропозицію ПАТ.

Згідно з інформацією в системі ProZorro, пропозиції на торги подали три компанії, до участі в тендері були допущені ПрАТ "Інтербудтонель" і ПАТ "Київметробуд".

ПАТ "Київметробуд" пропонує побудувати ділянку метро за 26 місяців, "Інтербудтонель" - за 18 місяців із залученням як субпідрядника ПАТ "Дніпрометробуд", яке побудувало першу чергу метрополітену в Дніпропетровську за договором від 1999 року.

ПрАТ "Інтербудтонель" (Київ) зареєстроване в 2002 році. 100% підприємства належить Володимиру Петруку, який також є власником компанії "Київбудінвест" і ПрАТ "Будівельна асоціація "Інтербудмонтаж" (серед останніх проектів компанії - Бескидський тунель).

За даними в системі розкриття інформації НКЦПФР, "Інтербудтонель" закінчив 2017 рік із чистим доходом 449,8 млн грн і чистим прибутком 19,4 млн грн.

Статутний капітал підприємства становить 175 тис. грн.

ПАТ "Київметробуд" зареєстроване в 1994 році. Власниками ПАТ зазначені Vantaris LTD (Віргінські о-ви, 22,7%), T&A Industries LTD (Домініка, 8,4%), ПрАТ "Вестінтро" та "Інтровест" (по 23,4%), а також Berezaniaholding LTD (Кіпр, 15%). Кінцевим бенефіціаром зазначений Сергій Кіяшко.

За даними компанії, її було засновано в 1949 році для будівництва Київського метрополітену та інших підземних споруд. Фахівців "Київметробуду" залучали для консультацій і спорудження водоводів ГЕС в Єгипті, автодорожніх тунелів в Афганістані, залізниці в Сирії. Серед поточних проектів компанії - друга нитка головного київського колектора, Дніпровська ГАЕС, метрополітен у Дніпрі, капремонт станції "Святошин" у київському метро.

Чистий дохід ПАТ за підсумками 2017 року становив 325,2 млн грн, чистий прибуток - 2 млн 36 тис. грн.

Статутний капітал компанії - 1 млн грн.

ТОВ "Будівельна Компанія "Адамант" (Мукачево) зареєстрована в 2010 році. За даними на сайті компанії, "Адамант" входить до складу корпорації "Укрбуд", спеціалізується на будівництві та реконструкції автодорожніх, залізничних і пішохідних мостів, доріг та інших інженерних споруд, зведенні об'єктів промислового та цивільного призначення.

За даними Держреєстру юросіб та осіб-підприємців, власниками БК "Адамант" є ТОВ "ГБК "Добробуд" (Київ), корпорація "Укртрансбуд" (Чорнобиль), ТОВ "Шляхо-будівельне управління №14" (Чернігів) і ТОВ "ЮТЕМ-Інжиніринг" (Буча). Бенефіціарами зазначені Олег Березовський, Костянтин Будьонний і Андрій Стальний.

Статутний капітал підприємства становить 57,8 тис. грн.

КП "Київський метрополітен" оголосило тендер на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метро від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар у Подільському районі вартістю 6,3 млрд грн у січні 2018 року. Дату проведення тендера багаторазово переносили. Очікувана вартість робіт на останньому аукціоні знизилася до 5,99 млрд грн.

КМДА затвердила проект будівництва цієї ділянки метро в липні-2018.

Нова ділянка лінії метрополітену складатиметься з двох станцій - "Мостицької" та "Проспекту Правди", а також ділянки вилочного відгалуження у бік станції "Виноградар". Передбачається, що будівельні роботи триватимуть 36 місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак обговорив із керівниками провідних світових університетів просування Української формули миру

Окупанти ввечері обстріляли Херсон, унаслідок влучень у важкому стані госпіталізовано чоловіка

Понад 2200 військовослужбовців зазнавали тортур у російському полоні - генпрокурор

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 80

Український Червоний Хрест надавав допомогу постраждалим від російської ракетної атаки в Дніпрі

Окупанти обстріляли Білозерку на Херсонщині, поранено мирного жителя - обладміністрація

Заступник голови КМДА Усов підтвердив обшук у його кабінеті: вилучили телефони, комп'ютер, особисті кошти

Міноборони України в партнерстві з Victory Drones запускає проєкт із рекрутингу операторів БПЛА

Окупанти обстріляли Хотінську громаду Сумського району, поранено двох жителів, зруйновано два будинки

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанської громади поранено 2 мирних жителів - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА