07:22 14.03.2022

Окупанти намагаються закріпитися на рубежах тимчасово зайнятих територій, ведуть вогонь по житловим будинкам – Запорізька ОДА

2 хв читати

Російські війська продовжують застосовувати артилерію, танки, гранатомети та міномети для руйнування житлових будинків у Запорізькій області, повідомили в ОДА.

"Ворог намагається закріпитись на рубежах тимчасово зайнятих територій, але реалізувати такі плани ворогу не дають військові та мешканці Запорізького краю. Так, в одному з районів ведення бойових дій було виявлено мінометний розрахунок противника та скупчення техніки, по якій було нанесено артилерійський удар – ймовірно, окрім ворожої техніки наші військові влучили у склад з боєкомплектом противника", – йдеться в повідомленні на сторінці ОДА у Facebook.

Зазначається, що противник продовжує застосовувати артилерію, танки, гранатомети та міномети для руйнування житлових будинків, а також використовує цивільну інфраструктуру для військових потреб і не залишає планів наступальної операції на Запорізькому напрямку.

Також зазначається, що гуманітарний конвой на ділянці Бердянськ-Маріуполь знову повернувся до Бердянська.

"На сьогодні Маріуполь залишається повністю заблокованим і для евакуації, і для гуманітарного вантажу. І окупанти знову не дозволяють доставити до Маріуполя ліки, продукти харчування та інше, що зараз вкрай необхідно для мешканців міста. Зазначу, що це вже не вперше, коли окупанти не лише зривають евакуацію "зеленим" коридором, а й не дають доставити гуманітарні вантажі", – зазначили у Запорізькій ОДА.

В інформації наголошується, що в тимчасово окупованому Мелітополі російські військові з гучномовця попереджають місцеве населення про заборону мітингів, "адже люди виходять на акції протесту за вільну Україну".

Джерело: https://www.facebook.com/zoda.gov.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

Богомолець: Мартиненко робив усе, щоб Україна ставала кращою

Польща не накладала обмежень на використання Україною польської зброї, українці можуть воювати, як хочуть

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА