Творці Raspberry Pi випустили повноцінний комп'ютер у вигляді клавіатури (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творці Raspberry Pi випустили повноцінний комп'ютер у вигляді клавіатури (фото, відео)

Технології&Авто
807
Британська компанія Raspberry Pi Foundation, що прославилася своїми мініатюрними одноплатними комп’ютерами, оголосила про випуск нового продукту. Вона розробила повноцінний десктопний комп’ютер, виконаний у вигляді звичайної клавіатури.
Raspberry Pi 400 зовні практично не відрізнити від звичайної клавіатури. Єдине, що відразу впадає в очі, — велика кількість роз’ємів і портів. Серед них два micro-HDMI, кожен з яких може виводити контент у форматі до 4K при 60 Гц, два USB 3.0, один USB 2.0, USB Type-C для живлення, гігабітний роз’єм Ethernet, а також слот для карт пам’яті microSD і роз’єм GPIO для підключення різних нішевих пристроїв.
За характеристиками Raspberry Pi 400-практично повна копія Raspberry Pi 4. Комп’ютер оснащений чотирьохядерним ARM-процесором з ядрами Cortex-A72, що працюють на частоті 1,8 ГГц, що трохи більше в порівнянні з 1,5 ГГц в Pi 4, і 4 ГБ оперативної пам’яті. Є можливість підключення до Інтернету по Wi-Fi 802.11 ac.
Творці Raspberry Pi випустили повноцінний комп'ютер у вигляді клавіатури (фото, відео)
Залежно від регіону комп’ютер може оснащуватися 78 або 79 клавішами на клавіатурі. Розкладка і розташування кнопок схоже на такі в більшості ноутбуків.
Розробники Raspberry Pi 400 сподіваються, що новинка буде популярна не тільки серед людей, які хочуть навчитися програмуванню, але також в корпоративному секторі. Наприклад, ним можуть користуватися співробітники колл-центрів, підключаючи одночасно два монітори.
Базова ціна Raspberry Pi 400 за один тільки комп’ютер становить $70. Комплект з фірмовою мишею, блоком живлення, картою microSD, кабелем HDMI і керівництвом для користувачів обійдеться в $100.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас