НБУ прогнозує зростання переказів трудових мігрантів в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ прогнозує зростання переказів трудових мігрантів в Україну

Казна та Політика
521
Національний банк України прогнозує зростання обсягів грошових переказів в Україну від трудових мігрантів. Якщо за 2018 рік їх сума оцінена в 11,6 млрд доларів, то за 2019 рік очікується отримати 12,2 млрд доларів.
Про це повідомляє голова ради НБУ Богдан Данилишин у Facebook.
“Четвертий рік поспіль ростуть грошові перекази з Польщі – від 1.4 до 3.6 млрд дол США, з Росії за останні роки відбулося суттєве зменшення – з 1.7 до 1.1. Збільшилися надходження з США – 0.5 до 0.8 і Чеської республіки – з 0.3 до 0.8 млрд дол США. Йде зростання грошових переказів з Італії, Сполученого Королівства, Німеччини, Кіпру, Ізраїлю та ін. країн” – коментує Данилишин.
Грошові перекази – все більш вагоме джерело валютних надходжень в Україну. Вони стабілізують загальний попит на товари і послуги в приймаючій країні; частина цих коштів перетікає в державну казну у вигляді податків від покупок; створюють деяку фінансову подушку для урядів і допомагають деяким країнам уникнути боргової кризи.
Міністр зазначає, що за офіційними даними, на постійній основі сьогодні працює за межами України 3,2 млн громадян. Не постійно – цифра коливається в межах 7-9 млн осіб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас