08:19 28.12.2019

Байден не надаватиме свідчення у рамках процедури імпічменту Трампа

2 хв читати
Байден не надаватиме свідчення у рамках процедури імпічменту Трампа

Колишній віце-президент США Джо Байден не має наміру надавати свідчення в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа, передає The Des Moines Register.

За словами політика, його позитивна відповідь на можливу повістку Сенату Конгресу США, дасть американському лідерові можливість відвернути увагу громадян країни від самого імпічменту.

"Трамп завжди намагався перемкнути увагу зі своєї персони", - заявив Байден. При цьому екс-віце-президент зазначив, що Сенат навряд чи взагалі направить йому таку повістку, оскільки це було б "дуже лицемірно".

Демократи ініціювали процедуру імпічменту стосовно президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. Під час розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

В результаті раніше в грудні Палата представників США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами звинувачення. Йдеться про зловживання владою і про перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Однак, нагадує The Hill, проти першого пункту звинувачення голосували двоє демократів, а проти другого - троє.

Тепер очікується, що на початку 2020 року в Сенаті вирішать, чи дійсно слід усувати Трампа з посади.

У верхній палаті Конгресу в таких випадках передбачено судовий процес, в якому сенатори стають присяжними, а члени Палати представників виступають стороною обвинувачення. В кінці процесу проводиться голосування. Щоб усунути президента з посади, необхідні голоси двох третин сенаторів.

Більшість у Сенаті - 53 місця - зараз належить партії Трампа - республіканцям. Тому, як вважають спостерігачі, найімовірніше, на цьому етапі процедура відсторонення президента від влади буде заблокована.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА