15:31 30.07.2019

Понад 200 злочинів, пов'язаних із торгівлею людьми, виявили українські поліцейські за півроку - Крищенко

2 хв читати
Понад 200 злочинів, пов'язаних із торгівлею людьми, виявили українські поліцейські за півроку - Крищенко

Протягом перших шести місяців цього року українські поліцейські виявили 214 кримінальних злочинів, передбачених статтею 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, повідомив начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми (БЗПТЛ) Національної поліції України Артем Крищенко.

"Правоохоронці встановили 170 українців, які постраждали від торгівлі людьми. Серед них - п'ятеро дітей... У рамках 190 кримінальних проваджень цієї категорії слідчі повідомили про підозру особам, що їх вчинили. Досудове розслідування вже завершено в 104 кримінальних провадженнях, відкритих за фактами торгівлі людьми", - сказав Крищенко у вівторок, 30 липня, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми, повідомляє прес-служба Нацполіції України.

За його словами, серед 170 людей, які стали жертвами дій зловмисників, 98 чоловіків, 67 жінок, троє неповнолітніх і двоє малолітніх дітей.

Крищенко зазначив, що за 6 місяців 2019 року поліцейські викрили чотири організовані групи, які діяли у сфері торгівлі людьми. Їхня діяльність поширювалася на території п'яти областей і Києва.

"Загалом поліцейські підрозділи БЗПТЛ припинили діяльність 19 організованих груп. До складу цих груп входили 68 учасників. Найпоширенішою формою торгівлі людьми стала трудова експлуатація - це 94 факти. Також поліцейські встановили 84 факти торгівлі людьми у формі сексуальної експлуатації", - розповів він.

Начальник департаменту додав, що зазвичай жертвами зловмисників стають жінки, які не працюють, мають на утриманні дітей, розлучені, котрі перебувають у скрутному матеріальному становищі. Також припинено 30 фактів торгівлі людьми у формі залучення громадян у злочинну діяльність. Найбільш вразливою категорією громадян тут стали чоловіки віком від 25 до 35 років.

"Зазвичай постраждалих вербували для роботи кур'єрами з доставки фасованого товару. Так шляхом обману зловмисники змушували жертв брати участь у наркотрафіку", - сказав Крищенко.

Він повідомив, що слідчі відкрили три кримінальні провадження за фактами торгівлі дітьми. Йдеться і про продаж з метою усиновлення, і про передання з метою експлуатації. Зокрема, в червні цього року у Львівському міжнародному аеропорту поліцейські затримали 38-річну жінку, яка намагалася продати свою дитину для сексуальної експлуатації за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 2200 військовослужбовців зазнавали тортур у російському полоні - генпрокурор

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 80

Український Червоний Хрест надавав допомогу постраждалим від російської ракетної атаки в Дніпрі

Окупанти обстріляли Білозерку на Херсонщині, поранено мирного жителя - обладміністрація

Заступник голови КМДА Усов підтвердив обшук у його кабінеті: вилучили телефони, комп'ютер, особисті кошти

Міноборони України в партнерстві з Victory Drones запускає проєкт із рекрутингу операторів БПЛА

Окупанти обстріляли Хотінську громаду Сумського району, поранено двох жителів, зруйновано два будинки

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанської громади поранено 2 мирних жителів - прокуратура

Захисту та відновленню енергетики має бути приділена тотальна увага всіх відповідальних посадовців

Канада ввела санкції проти соратників експрезидента України Януковича

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА