08:44 15.09.2019

Американський сенатор пропонує підготувати удари по нафтових об'єктах Ірану, щоб "зламати хребет режиму"

2 хв читати
Американський сенатор пропонує підготувати удари по нафтових об'єктах Ірану, щоб "зламати хребет режиму"

Американський сенатор Ліндсі Грем вважає, що Сполученим Штатам слід підготуватися до нанесення ударів по нафтовій інфраструктурі Ірану, якщо він не припинить провокаційну діяльність, зокрема, нарощуватиме збагачення урану.

"Настав час, коли США повинні викласти на стіл план атак на нафтові потужності Ірану, якщо він продовжить провокації або буде нарощувати збагачення урану", - написав законодавець у своєму Твіттері.

На його думку, "Іран не припинить вести себе так доти, поки наслідки не стануть для нього більш реальними, такими, як напад на його нафтопереробні заводи, це зломить режиму хребет".

Грем зазначив, що єменські повстанці-хусити завдали з використанням безпілотників удари по НПЗ Саудівської Аравії за іранської підтримки.

"Це є ще одним прикладом того, як Іран сіє хаос на Близькому Сході. Він не зацікавлений в мирі, він прагне до володіння ядерною зброєю і домінування в регіоні", - написав сенатор.

Раніше повідомлялося, що в ніч на суботу безпілотники завдали ударів по об'єктах саудівської компанії Saudi Aramco, викликавши пожежі. Відповідальність за напад взяли діючі в Ємені повстанці-хусити.

Разом з тим, держсекретар США Майк Помпео заявив, що відповідальність за атаку на об'єкти несе Іран. "У той же час як Рухані і Заріф (президент і глава МЗС Ірану - ІФ) вдають, що займаються дипломатією, Тегеран стоїть за приблизно 100 атаками проти Саудівської Аравії. У той час як звучать заклики до деескалації, Іран провів безпрецедентну атаку проти світової системи поставок енергії. Немає доказів того, що атаки були проведені з Ємену", - написав він у своєму Твіттері.

Раніше в суботу, за повідомленням Білого дому, президент США Дональд Трамп провів телефонні переговори з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Салманом, щоб "висловити підтримку права Саудівської Аравії на самооборону".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

Україна зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії - зустріч Зеленського з президентом Індонезії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА