08:52 29.05.2020

У Центральній Азії кількість заражень COVID-19 досягла 18,62 тис.

3 хв читати
У Центральній Азії кількість заражень COVID-19 досягла 18,62 тис.

Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом Covid-19 у країнах Центральної Азії за минулу добу збільшилася на 630 і на ранок п'ятниці досягла 18 тис. 620, повідомили профільні відомства Казахстану, Киргизії, Таджикистану і Узбекистану.

У Казахстані, Киргизії, Таджикистані і Узбекистані виписані з лікарень після лікування коронавірусною інфекцією 279 осіб, загальна кількість видужалих досягла 10 тис. 356 осіб.

Кількість померлих з коронавірусом у країнах Центральної Азії за минулу добу не змінилася - 114 осіб.

За даними міжвідомчої комісії, медики в Казахстані за минулу добу виявили коронавірус у 356 осіб, кількість підтверджених заражень коронавірусною інфекцією в країні на ранок п'ятниці досягла 9 тис. 932. Добове зростання заражень склало 3,7%. Кількість видужалих збільшилася до 4 тис. 900 осіб (+132 за добу), кількість померлих від коронавірусу не змінилася - 37 людей.

Нові зараження виявлені в 12 регіонах країни. Лідирують за кількістю заражень Алмати (2462), Нур-Султан (1868), Атирауська область (980), а також Карагандинська область (788) і Шимкент (762).

Медики в Киргизії за минулу добу виявили коронавірус у 68 осіб, загальна кількість підтверджених випадків зараження Covid-19 досягла 1 тис. 662, повідомив заступник міністра охорони здоров'я країни Нурболот Усенбаев на брифінгу в п'ятницю. Добове зростання заражень склало 4,27%.

"На 29 травня в республіці зареєстровано 68 нових випадків Covid-19, серед них 26 курсантів, 11 вагітних жінок і десять студентів, які повернулися з Росії", - сказав Усенбаев.

За його словами, серед нових інфікованих - чотири медпрацівника. Всього за час пандемії в Киргизії коронавірус виявлений у 330 співробітників медустанов.

"За добу зі стаціонару виписано 22 пацієнта. На лікуванні залишається 558 осіб, з них десять у важкому стані, шість у реанімації", - зазначив Усенбаев.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Киргизії кількість тих, хто вилікувався від коронавірусу збільшилася до 1088 осіб, кількість померлих від Covid-19 в країні за добу не змінилася - 16 людей.

Медики в Узбекистані за минулу добу виявили коронавірус у 67 осіб, загальна кількість підтверджених випадків зараження Covid-19 в країні збільшилася до 3 тис. 463, повідомив в п'ятницю МОЗ республіки. Добове зростання склало 1,97%.

За даними відомства, кількість видужалих після коронавірусу за минулу добу збільшилася на 26 і досягло 2 тис. 694 осіб. Нині на карантині в країні перебувають понад 46 тис. людей. У шістьох хворих стан оцінюється як важкий, зокрема у одного як вкрай важкий. Кількість померлих від коронавірусу в Узбекистані за добу не змінилася - 14 людей.

МОЗ Таджикистану напередодні ввечері повідомив, що за минулу добу в країні коронавірус був виявлений у 139 осіб, загальна кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом Covid-19 до вечора четверга досягла 3 тис. 563. Добове зростання склало 4,06%. За даними відомства, за минулу добу летальних випадків зареєстровано не було, з початку пандемії від наслідків хвороби в країні померли 47 пацієнтів, 1 тис. 674 хворих видужали (+99 за добу).

МОЗ Таджикистану підтвердив перші зараження коронавірусом в країні 30 квітня.

За офіційними даними, підтверджених випадків зараження коронавірусом немає в Туркменістані. Разом із тим, в'їзд в цю країну обмежений, у рамках профілактики Covid-19 створені карантини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА