16:20 25.07.2020

Зеленський контролює, щоб Україна була серед перших країн, які зможуть купити вакцину проти COVID-19

2 хв читати
Зеленський контролює, щоб Україна була серед перших країн, які зможуть купити вакцину проти COVID-19

Президент України Володимир Зеленський наполягає, щоб Україна була серед перших країн, які зможуть закупити вакцину проти COVID-19, щойно вона з'явиться на фармринку.

Глава держави, як повідомляє Офіс президента, в суботу провів традиційну нараду з представниками уряду, правоохоронних органів і відповідних відомств щодо епідемічної ситуації в країні та заходів із запобігання поширенню коронавірусу.

Зеленський поцікавився просуванням свого завдання щодо перебування України в черзі на отримання вакцини проти коронавірусу, коли її буде виготовлено.

"Наші дипломатичні контакти та світові ресурси повідомляють про те, що вакцину виготовляють уже у кількох країнах. Навіть якщо вона буде готова наступного року, Україна має бути серед перших країн, які матимуть змогу закупити вакцину. Ми повинні думати про це вже зараз. Весь світ шикується в черги", - наголосив президент.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що за завданням президента проводить консультації і тримає контакт із компаніями та дипломатами з різних країн, вивчаючи інформацію.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доповів про останні дані щодо поширення інфекції, зазначивши, що сьогодні зафіксовано ще один антирекорд зараження - 1106 людей. Серед лідерів за кількістю виявлених нових хворих - Рівненщина, місто Київ та Львівська область. Показник захворюваності зріс до 64,1 людини на 100 тис. населення. За словами глави уряду, буде звернено увагу на Закарпаття, Волинь, Львівщину та Буковину у зв'язку із заповненням ліжкомісць в опорних лікарнях, щоб забезпечити їх достатню кількість. На Закарпатті заповнення становить 64%, у трьох інших регіонах - понад 40%.

Шмигаль також звернув увагу на те, що Чернівецька область значно поліпшила показники щодо захворюваності й упевнено відійшла від лідерства за поширенням COVID-19 завдяки жорстким заходам, яких дотримувався регіон кілька місяців.

Додатково главі держави повідомили, що після пожежі на Луганщині вже відновлено 301 житловий будинок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА