12:19 20.04.2018

Бойовики за тиждень почали використовувати заборонене озброєння в зоні АТО удев'ятеро частіше

1 хв читати
Бойовики за тиждень почали використовувати заборонене озброєння в зоні АТО удев'ятеро частіше

За тиждень в зоні проведення АТО на сході України кількість порушень режиму припинення вогню збільшилася на 10%, кількість випадків застосування забороненого важкого озброєння – удев'ятеро, повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг.

"Спостерігачі місії зафіксували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на 10%, загалом 4 тис 827 таких випадків. Водночас кількість випадків застосування важкого озброєння, забороненого мінських угодами, збільшилася удевятеро", - сказав А.Хуг на брифінгу "Оперативна інформація з безпеки в Україні та діяльності СММ ОБСЄ" за допомогою Skype у п'ятницю.

За словами А.Хуга, спостерігачі СММ також зафіксували 144 одиниці невідведеного від лінії розмежування важкого озброєння: 49 на підконтрольних офіційному Києву територіях і 95 - на непідконтрольних.

"Ми неодноразово попереджали про ймовірність загострення ситуації і просили розвести озброєння і сили, а також провести розмінування... Але обстріли - це наочний приклад недотримання сторонами своїх зобов'язань", - наголосив перший заступник голови місії.

Спостерігачі місії також підтвердили, що за підзвітний тиждень 11 мирних жителів Донбасу постраждали, "десятки будинків і багатоквартирних будівель також були пошкоджені".

А.Хуг нагадав, що в результаті обстрілу з початку року постраждав 51 мирний житель. "51 постраждалий означає, що зобов'язання не виконуються. Головна мета на сьогодні має бути - звести кількість постраждалих до нуля", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

Китайський безекіпажний космічний корабель приземлився на зворотному боці Місяця для історичної місії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА