26 вересня 2019, 13:46

У Києві дощ

Він прокинувся зранку, зробив каву, подивився у вікно.

Зазвичай у цей час на ганку школи було людяно. Батьки перед роботою заводили дітей на навчання. Але сьогодні ні кого не було.

Мокрий асфальт та калюжі краще Гідрометцентру підказували: у Києві дощ.

"А, може, ну її ту роботу сьогодні, – подумав молодий Генпрокурор незалежної країни. – Я ж тепер головний, сам можу все вирішувати".

Рішення було ухвалено. Генпрокурор вирішив попрацювати вдома.

Він повернувся до ліжка, відкрив планшет. На останній вкладинці Гугл-хром була роздруківка телефонної розмови двох президентів. Учора ввечері він кілька разів перечитував документ Білого дому. Проте так і не зміг знайти, де тут підстави для розслідування проти президента. Залишив на ранок.

Але і на свіжу голову нічого не приходило.

Добре, що новий Генпрокурор був з юридичною освітою. Він дістав старі конспекти, побачив на полях телефон Лєнкі з потоку. Можна було б зателефонувати, проконсультуватися з нею. Але відучора телефонним розмовам він не довіряв.

"Що ж робити? Як в таких ситуаціях діяти правильно", – думав у теплому ліжку відрізаний від всього світу Генпрокурор. – О, світ! Усе ж можна дізнатися з новин!"

В усіх світових новинах демонстрували Трампа та Зеленського. А ще Байдена. А ще якогось чувака, який вирішив розслідувати справу проти президента США. Прізвища того чувака молодий Генпрокурор все не міг запам'ятати.

"Чому це цього чувака показують у новинах? – не міг зрозуміти молодий Генпрокурор незалежної країни. – А замість мене лише про якісь "100%".

І тут на свіжу голову прийшла геніальна ідея. Як в одну мить стати всесвітньовідомим. Увага усіх медіа світу могла дістатися лише йому одному. І зробити ж треба не так і багато.

Можна або самому, або у співпраці ось з тим чуваком, чиє прізвище він так і не запам'ятав, почати розслідування справи про тиск на молодого президента незалежної країни. Ну, це на початку. А далі справу можна викрутити в будь-який інший бік. Старі професіонали з числа підлеглих молодого Генпрокурора були кращими спецами у світі в таких справах.

Він стрімко вскочив з ліжка. Раптом подальші перспективи почали грати яскравими барвами.

Ось він викликає на допит громадянина США Т. А разом із ним – громадянина США Б. Влаштовує їм очну ставку. Кількість громадян України, які можуть йти по цій справі він навіть і рахувати не став. Дрібненько якось для справи світового масштабу.

А далі – прес-конференції та інтерв'ю з зірками телебачення світового масштабу. Ну, і голівудський фільм з гострим сюжетом.

Усе. Вирішено. Тепер ВІН – N1 у світі.

За вікном почулися звуки. Це краплі дощу падали на підвіконня. Дощ посилився. І зламав усі плани на незалежне розслідування.

В цей час подав сигнал телефон. Смс. Від Баканова.

"Хотів забігти до тебе по одній справі. Там реально бомба! Але в Києві дощ. Може, завтра"...

Благали про допомогу – врятовані! Неймовірна історія з Херсона

Неймовірна історія з хеппі-ендом. На лівому березі Дніпра під Херсоном застрягла жінка з хлопчиком та дівчинкою. Вода поступово підіймалася, вони рятувалися на другому поверсі, на даху будинку...

Я потрапив у Херсон

Я потрапив у Херсон. Одразу зателефонував своїй редакторці Жені Моторевській, сказав, що буде репортаж з окупованого міста. Але чомусь вона такій новині від мене не зраділа...

Гол усього життя. За це і воюємо

За такі моменти ми любимо життя. Наприкінці матчу Динамо проти Евертона на поле вийшов ось цей чоловік. Він – вболівальник з Евертона. Але на поле він не вибіг, як іноді роблять фанати...

Легенди ЗСУ. Позивний "34"

Герой України танкіст Сергій Пономаренко має позивний "34" – по номеру його танка в АТО. Цю цифру "34" добре запам'ятали російські окупанти...

Зеленський, Демченко і "Харківські угоди"

"Гасите этих казлов!" Саме цей заклик асоціюється у мене з ратифікацією т.зв. "Харківських угод". З такими словами регіонали.ру кидалися на тих депутатів, хто протестував проти продовження базування руzкого флоту в українському Севастополі...

"Понять и простить"? Ще раз про медведчуківських медійників

Ми стали забувати, як виглядають медведчуківські медійники. Але от колишній спікер вирішив нагадати. Цією світлиною Разумков дякував медійникам з закритих телеканалів Ахметова...