17:14 15.11.2019

СБУ затримала на Київщині одного з лідерів "ІД"

1 хв читати
СБУ затримала на Київщині одного з лідерів "ІД"

У Київській області в результаті спільної спецоперації Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ Грузії та Центрального розвідувального управління США затримано одного з ключових керівників терористичної організації "Ісламська держава", повідомляє прес-центр СБУ.

"За отриманими даними, з 2012 року громадянин Грузії на прізвисько Аль Бара Шишані обіймав посаду аміра джамаату "Ахадун Ахат" у провінції Латакія Сирійської Арабської Республіки. У 2013 році він зайняв одну із найвищих посад в "ІД" - заступника військового аміра, відомого як Абу Умар аш-Шишані", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці з'ясували, що в 2016 році Аль Бара Шишані поїхав до Туреччини, де продовжив координувати діяльність терористичної організації, а в 2018 році незаконно прибув до України за підробленим паспортом і продовжив координувати діяльність спеціальних організацій "ІД", так званих Амніятів.

"Правоохоронці затримали злочинця у столичному регіоні поблизу приватного будинку, де він проживав. Проведена портретна експертиза довела, що затриманий іноземець дійсно є розшукуваним лідером "Ісламської держави", - йдеться в повідомленні.

Наразі терорист перебуває під екстрадиційним арештом. Перевіряється інформація щодо його причетності до вчинення злочинів на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Швеції за допомогу, яка не тільки рятує життя українців, а й допомагає забезпечити довгостроковий мир і безпеку в Європі

Арахамія: смерть Мартиненка - велика втрата для української журналістики

Найближчими днями майже у всій Україні пройдуть короткочасні дощі, температурний фон не зміниться

Генштаб ЗСУ: Найбільш напруженою ситуація залишається на покровському напрямку, з найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої

РФ знову скасувала Армійські міжнародні ігри, ймовірно, через брак персоналу й техніки - британська розвідка

Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України - на $1,3 млрд

Атака БПЛА енергооб'єкта на Рівненщині призвела до короткочасного знеструмлення споживачів - "Укренерго"

Унаслідок ракетного удару на Сумщині вранці загинуло двоє людей, троє поранені - ОВА

МОН розгляне питання позбавлення Шкарлета, Баженкова й Онищенка наукових ступенів за плагіат після завершення судових процесів

Нещодавні наступи РФ на Донеччині виявилися здебільшого безуспішними - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА