Клієнтів неплатоспроможних банків "ловлять" на нові шахрайські схеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клієнтів неплатоспроможних банків "ловлять" на нові шахрайські схеми

Кримінал
834
Фонд гарантування застерігає клієнтів неплатоспроможних банків від співпраці з третіми особами, які пропонують сумнівні з точки зору діючого законодавства послуги.
Про це повідомили портал Finance.ua у прес-службі ФГВФО.
Зокрема, Фонд гарантування попереджає позичальників неплатоспроможних банків про нову шахрайську схему, яка реалізовується за допомогою векселів.
Ключовою фігурою оборудки виступає обслуговуючий кооператив, який зареєстрований в Івано-Франківській області (м. Яремче).
У результаті реалізації схеми позичальники стають держателем векселя, яким, за словами авторів схеми, можуть погасити свої боргові зобов’язання перед неплатоспроможними банками.
Відповідно до чинного законодавства, вексель є платіжним розрахунковим засобом. Однак, Фонд гарантування наголошує на тому, що умова про проведення розрахунків із застосуванням векселів обов’язково повинна бути відображена у відповідному договорі. У кредитних договорах, які укладались між фізичними особами та банками, які на сьогодні є в управлінні Фонду гарантування, така умова не передбачена.
Інша схема скерована на кредиторів неплатоспроможних банків. Їм пропонують стати учасниками схеми, в результаті якої в рахунок задоволення кредиторських вимог передається частина майна неплатоспроможного банку. Як гарантія, надається відповідне фальшиве повідомлення, підписане нібито посадовими особами Фонду гарантування.
У ФГВФО наголошують, що ніколи не здійснюють розрахунки майном неплатоспроможних банків, оскільки це суперечить вимогам Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас