14:31 17.09.2018

Киянам показали, як виглядатимуть бібліотеки міста у майбутньому

2 хв читати

Киян познайомили із тим, якими мають стати міські бібліотеки найближчим часом. “Бібліотека майбутнього" -  проект оновлення публічних бібліотек Києва, провів віртуальний тур реконструйованою бібліотекою імені Миколи Костомарова. За допомогою VR-окулярів кожен охочий міг прогулятись установою, над якою зараз ще працюють будівельники. Та у віртуальному світі все вже готове і чекає відвідувачів. На деякий час діти та батьки забували, що це лише віртуальна реальність, і тягнулися за книгами з віртуальних полиць.

“Я пам’ятаю, що у своєму дитинстві ходив у бібліотеки. Тоді гарні книжки неможливо було так просто купити на кожному кроці, і бібліотеки були просто необхідні. Та пізніше, мені здається, що вони стали програвати конкуренцію інтернету, телебаченню, і можливості придбати власні книжки. Але у таку бібліотеку, як я побачив, я б завітав з дочками. Там можна і поспілкуватись із кимось цікавим, і здобути нові знання”, – ділиться враженнями Дмитро, батько двох дівчаток і відвідувач стенду. 

Вже більше року проект “Бібліотека майбутнього” за підтримки своїх партнерів - проекту ЛакіБукс - спільної благодійної ініціативи фонду “Я майбутнє України” та IT-компанії Lucky Labs, змінює саме поняття бібліотеки для киян. 

“Бібліотека - це вже давно не лише про книгосховище та книговидачу. Це місце соціалізації, публічний простір, коворкінг. У такому просторі мають бути створені усі умови для безбар’єрного розвитку кожного - додаткові курси, заняття, освітні події, професійні співробітники, що завжди підкажуть, яким чином поглибити свої знання. Така бібліотека стає центром розвитку кожної людини, дає можливість не обмежувати процес пізнання виключно шкільною програмою”, – розповідає Вероніка Селега, засновниця проекту “Бібліотека Майбутнього”. 

У якості прикладів івентів, що можуть проходити у сучасних бібліотеках, на стенді проекту провели майстер-клас "Рухома мапа зоряного неба". Тетяна Ковальчук-Скороход, наукова співробітниця Інституту космічних досліджень НАНУ-ДКАУ, та член експертної ради ЛакіБукс, показала дітям, як за декілька хвилин змайструвати власну карту зорь. І тепер кожен, хто зазирнув до стенду буквально на півгодини, зможе розпізнати на небі десятки сузір'їв у будь який день року.

"Аби залучити дітей до науки, мало про неї розповідати. Гарні слова  привертають увагу, та погано запам’ятовуються. А ось коли дитина щось зробила своїми руками - таке не забувається. Це маленький науковий проект, який допоможе дитині пізнати світ навколо. Ми намагаємось, аби ось такі спогади, які залишаться у учасників, роздмухували вогник цікавості до науки у майбутньому", – розповідає Тетяна Скороход.

Також, організатори івенту розповіли, що найближчим часом для відвідувачів має відкрити свої двері оновлена дитяча бібліотека ім. Валі Котика на Подолі. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У столиці, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Дніпропетровській та Донецькій області запроваджено екстрені відключення - ДТЕК

Майже 100% дронів для ЗСУ розробляють в Україні, більшу частину в цьому секторі займає приватний бізнес

Україна експортувала морським коридором 50 млн т вантажів, відправивши 1737 суден - Мінвідновлення

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА