08:22 28.08.2020

Німеччина розраховує на розширення співробітництва з Україною у сфері енергетики - Альтмаєр

2 хв читати
Німеччина розраховує на розширення співробітництва з Україною у сфері енергетики - Альтмаєр

Енергетичне партнерство дасть змогу Німеччині та Україні розширити й зробити ефективнішою співпрацю у сфері енергетики та екології, заявив федеральний міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмаєр під час підписання спільної міжурядової заяви про початок енергетичного партнерства.

"Енергетичне партнерство надає обом сторонам важливу основу для політичного діалогу в енергетичному секторі. Це дозволить нам ще більше розширити наше співробітництво в питаннях енергетики та захисту клімату та зробити його більш ефективним", - зазначив Альтмаєр, слова якого наводить посольство Німеччини в Україні в прес-релізі, поширеному в четвер.

Водночас Альтмаєр зазначив, що радий посиленню двостороннього співробітництва та підтримці модернізації енергосектору України на тривалу перспективу.

У повідомленні зазначено, що енергетичне партнерство консолідує діяльність Федерального уряду Німеччини, який протягом багатьох років активно працює в цій галузі в Україні у рамках двосторонніх проектів.

"Уже наявна тісна співпраця в енергетичному секторі між Україною та Німеччиною спрямована і на захист клімату, і на економне використання ресурсів", - йдеться в релізі.

При цьому посольство зазначило, що за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку і Федерального міністерства довкілля, охорона природи і ядерної безпеки здійснюється підтримка проектів з енергоефективності в Україні, зокрема утеплення лікарень і шкіл. Крім того, держбанк KfW фінансує реконструкцію структурно важливої трансформаторної підстанції в Луганській області.

Як повідомлялося, спільну міжурядову заяву між Україною та Німеччиною про початок енергетичного партнерства підписали в. о. міністра енергетики України Ольга Буславець та міністр економіки і енергетики Німеччини Петер Альтмаєр під час робочої зустрічі в Берліні 26 серпня.

Під час бізнес-сніданку з представниками великих німецьких компаній у Берліні у рамках дводенного офіційного візиту до Німеччини Буславець, зокрема, повідомила, що Україна планує найближчим часом розпочати реалізацію низки проектів із будівництва ГАЕС, реконструкції ГЕС і розвитку міні- та малих ГЕС потужністю від 1 до 10 МВт, а також проектів energy storage, закликавши німецький бізнес до участі в інвестиційних проектах.

Крім того, німецькому бізнесу було представлено інвестиційні проекти "зеленої" енергетики, зокрема гідроенергетики, вітро- та сонячної енергетики, а також проекти з виробництва біоетанолу з нейтральним рівнем СО2 та "зеленого" водню, а також запропоновано розглянути можливості використання території та інфраструктури шахт, що підлягають закриттю, для реалізації інноваційно-інвестиційних проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА