07:21 15.05.2021

Секретар РНБО анонсував указ Зеленського про створення в Україні кібервійськ

2 хв читати
Секретар РНБО анонсував указ Зеленського про створення в Україні кібервійськ

 

Київ. 15 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов повідомив, що найближчим часом президентом України Володимиром Зеленським може бути підписаний указ про створення в країні кібервійськ, це питання обговорювалося на засіданні РНБО в закритому режимі в п'ятницю, 14 травня.

"Сьогодні в таємному режимі ми розглядали питання створення кібервійськ у нашій країні. Можу сказати, що це рішення підтримане всіма 21 членами одноголосно, присутніми на засіданні. Я думаю, що найближчим часом буде указ президента про це. Ви дізнаєтеся від президента", - заявив Данілов в ефірі телеканалу "Україна" в програмі "Свобода слова" в п'ятницю, 14 травня.

За словами Данілова, "на черговому засіданні РНБО в п'ятницю розглядалося вісім питань".

"Серед них питання кібербезпеки і затвердження стратегії кібербезпеки України. Ми також сьогодні розглядали питання біологічної безпеки і захисту, тому що в тому стані, в якому ми зустріли COVID-19, виявилося, що країна була поставлена на грань від імпортної залежності навіть від тих речей , які є дуже простими. Але наш бізнес дуже швидко відреагував на ці речі", - додав Данілов.

Він зазначив, що "на засіданні РНБО в п'ятницю було прийнято важливе і фундаментальне рішення щодо ліків і вакцин", інформація про яке поки не розкривається.

"Ми також займаємося питанням щодо економічного впливу Російської Федерації. І коли сьогодні йшлося про тих людей, а там були не тільки злодії в законі, там були і кримінальні авторитети - якщо подивитися їх біографію, то велика частина з них з Російської Федерації", - зазначив Данілов.

Також, за його словами, "зараз робоча група РНБО перебуває на території Херсонської, Миколаївської та Одеської областей". "Вони готують засідання стосовно ситуації, яка відбудеться незабаром - через 2 тижні, якщо президент затвердить порядок", - підсумував він.

Як повідомлялося, 14 травня за підсумками чергового засідання РНБО повідомило про введення персональних санкцій проти 557 "злодіїв у законі" і 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами, а також про майбутній аудит земель і будинків в Конча-Заспі і Пущі-Водиці і встановлення за дорученням президента України повного переліку осіб, які там проживають.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА