Apple запустила «режим прозорості» для додатків в App Store — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple запустила «режим прозорості» для додатків в App Store

Технології&Авто
681
На конференції WWDC, яка відбулася цього літа, Apple оголосила про зміну політики конфіденційності для додатків, що використовуються на всіх фірмових платформах. Нарешті, компанія ввела в дію нові правила публікації програм, згідно з якими розробники повинні вказувати, які особисті дані користувачів збирає додаток.
Представники вендора порівняли прозорість інформації з етикетками на упаковці харчових продуктів. Згідно з новими вимогами Apple, всі програми, які розміщуються в App Store починаючи з 8 грудня 2020 року, повинні супроводжуватися так званими ярликами конфіденційності. Ці візуальні картки діляться на три категорії: «дані, які використовуються для відстеження користувача», «дані, пов’язані з користувачем» і «дані, не пов’язані з користувачем».
Перша категорія передбачає доступ програми до функцій геолокації пристрою. Друга – збір певної інформації для ідентифікації власника гаджета в рекламних цілях. Третій ярлик включає перелік даних, які не будуть пов’язані безпосередньо з користувачем, наприклад, модель смартфона. Додатки, опубліковані до введення відповідних вимог, повинні містити в описі посилання, при натисканні на яке власник пристрою зможе ознайомитися з політикою приватності розробника в інтернеті.
Крім того, Apple має намір запустити в iOS 14 ще одну зміну конфіденційності, що вимагає від розробників запитувати дозвіл на відстежування користувачів в додатках і веб-сайтах з використанням унікального ідентифікатора пристрою – IDFA. Введення цієї функції заплановано на наступний рік, щоб у розробників було більше часу на її впровадження.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас