14:23 27.03.2020

У Вінницькій області 9 зареєстрованих випадків Covid-19, з них 7 - у Вінниці

2 хв читати
У Вінницькій області 9 зареєстрованих випадків Covid-19, з них 7 - у Вінниці

Коронавірусну інфекцію Covid-19 лабораторно підтверджено у дев'ятьох жителів Вінницької області, зокрема однієї дитини - сімох жителів обласного центру, одного жителя Вінницького району й одного жителя м. Ладижина, повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Владислав Скальський.

Під час онлайн-брифінгу в п'ятницю він повідомив, що станом на 10:00 четверга в області було зареєстровано 42 підозри на Covid-19. У 27 випадках діагноз лабораторно не підтверджено, як вже було зазначено - у дев'ятьох випадках виявлено коронавірус, зокрема в однієї дитини.

Зразки матеріалів ще від шести хворих досліджують. Загалом у лабораторному центрі було проведено 143 ПЛР-обстеження.

У свою чергу мер Вінниці Сергій Моргунов уточнив, що серед хворих вінничан - 32-річний чоловік, який повернувся з подорожі кількома країнами Європи, 42-річна жінка, що контактувала зі знайомими, котрі приїхали з Польщі, її 5-річний племінник, а також четверо жінок 30-60 років, з якими вона контактувала за місцем роботи.

"Це справді співробітники 2-го пологового будинку ... Хочу повідомити, що на сьогодні стан цієї першої хворої наближається до задовільного, температура в неї сьогодні нормальна. Також у Першому інфекційному відділенні перебувають чотири пацієнтки - це близькі члени сім'ї хворої, їхнє самопочуття задовільне ... симптомів ГРЗ немає, але ще триває дослідження на наявність коронавірусу", - розповів він.

Також, за його словами, в інфекційному відділенні перебувають дві прибули з-за кордону жінки з підозрою на Covid-19. "Самопочуття в них хороше, триває дообстеження на коронавірус".

За словами Моргунова, стан здоров'я хворого 5-річного хлопчика та його батька також нормальний.

Глава обладміністрації повідомив, що наразі стан усіх пацієнтів стабільний. " Наразі визначено контактних осіб, вони самоізольовані й перебувають під медико-санітарним наглядом", - розповів Скальський.

За його словами, 11 із 35 отриманих нових карет "швидкої допомоги" вже працюють в обласному центрі, решта, як очікується, розпочнуть роботу в понеділок, 30 березня. Також "швидкі допомоги" отримають райони Вінницької області.

"Протягом сьогоднішнього дня ми отримаємо певну кількість респіраторів, а в неділю вже очікуємо велику партію централізованого постачання медичного забезпечення", - розповів Скальський.

Як повідомлялося, станом на 10:00 26 березня у Вінницькій області було підтверджено лише один випадок захворювання на Covid-19, зареєстрований протягом попередніх діб. Удень у четвер Скальський повідомив ще про два підтверджених випадки - у Вінниці та Ладижині. Пізніше з'явилася інформація про четвертого хворого, і що це дитина.

Уранці в п'ятницю було оприлюднено повідомлення про п'ятьох нових хворих в області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони в травні знищили приблизно 40 тис. особового складу армії РФ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА