Apple планує підігрівати гнучкі дисплеї, щоб вони не тріскалися на холоді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple планує підігрівати гнучкі дисплеї, щоб вони не тріскалися на холоді

Фондовий ринок
1446
Минулий місяць показав, що однією з тенденцій на ринку смартфонів стане випуск складаних апаратів з гнучкими дисплеями. Подібні моделі вже анонсували Samsung і Huawei, багато інших виробники заявили про готовність незабаром представити аналогічні рішення. Компанія Apple таких заяв поки що не робила, але одна з її патентних заявок вказує на те, що розробки в цьому напрямі ведуться.
Мова, щоправда, цього разу йде про патент не на сам складаний смартфон, а на одну з технологій, розроблених купертинівцями для гнучких конструкцій. Вона передбачає підігрів екрану в місці згину на випадок, щоб той не потріскався на холоді. Передбачається, що нагріватися дисплей буде уздовж лінії складання за рахунок включення підсвічування пікселів або за допомогою вбудованого в пристрій спеціального нагрівального елемента.
Крім того, патент описує замикаючий механізм, який буде перешкоджати згинанню і розгинанню гаджета в тому випадку, якщо в даний момент температура екрану є нижчою від певної позначки.
Звичайно, поява цієї патентної заявки ще не є гарантією того, що Apple неодмінно впровадить розроблену нею технологію в найближчі комерційні продукти. Тим не менш, документ вказує на те, що напрямок мобільних пристроїв, що згинаються, вже давно цікавить «яблучного гіганта», адже заявка була подана ще в грудні 2017 року.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас