13:31 08.05.2020

Приріст хворих на COVID-19 в Україні вперше п'ять днів поспіль нижче ніж 5%

3 хв читати
Приріст хворих на COVID-19 в Україні вперше п'ять днів поспіль нижче ніж 5%

Приріст кількості нових хворих на COVID-19 до активних хворих, за даними Міністерства охорони здоров'я, останні п'ять днів тримається нижче за рівень 5%, на який орієнтується уряд під час ухвалення рішення про пом'якшення карантину.

Зокрема, останні три дні цей показник становив 4,6-4,7%, двома днями раніше - відповідно 3,5% і 4,1%.

До цього з моменту початку епідемії в березні цей показник жодного дня не опускався нижче за рівень 5%.

"Протягом десяти днів поспіль співвідношення виявлених випадків серед усіх протестованих не змінюється або щоденне відхилення тримається на рівні 5%", - так визначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль умову для впровадження першого етапу пом'якшення карантину. Уряд вже ухвалив рішення про початок такого етапу з 11 травня і відкрив парки, дитячі майданчики, дозволив торгівлю непродовольчими товарами та побутові послуги, а також роботу нотаріусів, адвокатів та аудиторів, проте одночасно продовжив карантин до 22 травня.

Останні чотири дні також характеризуються рекордно високою кількістю одужалих - від 222 до 310, проте це все ще менше від кількості нових хворих - від 46% до 70%.

Зі збільшенням кількості активних хворих визначена урядом 5-відсоткова добова межа приросту знову підвищилася: наразі вона досягла 556 осіб порівняно з 459 особами тиждень тому і 38 особами - на початок квітня.

Що стосується другого критерію з урахуванням тестів, то МОЗ останнім часом оприлюднює щоденну загальну статистику ПЛР-тестів, згідно якою 7 травня було досягнуто рекордного показника - 7586 тестів за день, тоді як попередній рекорд становив 7315 і був зафіксований 29 квітня.

Водночас МОЗ не уточнює, скільки з цих тестів зроблено за новими підозрами, скільки - за видужалими. З 23 квітня співвідношення кількості виявлених нових хворих до кількості тестів не опускалося нижче за 7%, проте 7 травня воно становило 6,6%.

Умовами для впровадження другого етапу пом'якшення карантину прем'єр назвав щоденне зменшення протягом десяти днів поспіль відсотка виявлених випадків серед усіх протестованих і стабільність або зростання кількості видужалих за добу. Цьому критерію поки що відповідають три останні дні.

Другий етап пом'якшення карантину передбачає відновлення побутового обслуговування населення та спортивних змагань за участю до 50 глядачів, відкриття спортивних залів і фітнес-центрів, готелів.

На третій етап пом'якшення карантину уряд готовий піти за умови, що протягом десяти днів поспіль кількість видужалих удвічі й більше разів перевищує кількість нових випадків захворювання, а заклади охорони здоров'я зайняті пацієнтами з коронавірусом менше ніж на 10%.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко 6 травня повідомив, що рівень наповненості лікарень, які надають допомогу хворим із коронавірусною хворобою, становить 12-15%.

Водночас в останні два дні зафіксовані рекордно високі показники госпіталізацій - відповідно 313 і 237, тоді як попередній рекорд від 23 квітня становив 187, а середня кількість госпіталізацій за тиждень, який передував цим сумним рекордам, становила 112 на день.

Третій етап виходу з карантину, згідно з урядовим планом, передбачає запуск роботи метрополітену для спеціальних перевезень, міжміського транспортного сполучення в межах області, торговельно-розважальних центрів без розважальних зон, театрів і кінотеатрів, хостелів, санаторіїв, баз відпочинку і закладів громадського харчування для відвідувачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА