День фінансів, 30 вересня: 1 млн робочих місць у програмі Кабміну, правила "заокруглення" в чеках, Rozetka проти №1053-1 і №1073 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 вересня: 1 млн робочих місць у програмі Кабміну, правила "заокруглення" в чеках, Rozetka проти №1053-1 і №1073

802
Понеділок, 30 вересня. Про плани, прогнози і обіцянки.
“Заокруглення” в чеку. З 1 жовтня монети 1, 2 і 5 копійок припинять бути платіжним засобом в Україні та будуть вилучені з готівкового обігу. Тому при розрахунках буде діяти система заокруглення. Наприклад, якщо сума розрахунку закінчується на 1, 2, 3, 4 копійки, вона заокруглюється в менший бік до найближчої суми, яка закінчується на 0, якщо закінчується на 5, 6, 7, 8, 9 копійок, то вона заокруглюється в бік збільшення.
Rozetka готується зупинити бізнес. Генеральний директор інтернет-магазину Rozetka Владислав Чечоткін заявив, що законопроекти №1053-1 і №1073, які Верховна Рада ухвалила нібито з метою вивести бізнес із тіні, насправді – для боротьби з бізнесом. За його словами, Rozetka категорично не підтримує цей закон і готується до зупинки бізнесу.
Банківські перекази тільки після відкриття рахунку. Кабмін планує заборонити банківські перекази без відкриття рахунку. Новий законопроект передбачає, що всі фінустанови країни при переказі грошей від однієї людини іншій повинні будуть супроводжувати транзакцію такими даними: ПІБ, номер рахунку або унікальний номер операції, і додатковий параметр: місце проживання, номер та серія паспорта, ідентифікаційний номер, дата і місце народження.
Програма дій уряду. Кабінет Міністрів схвалив Програму дій уряду і низку законопроектів. Наприклад, легалізація грального бізнесу та впорядкування діяльності з видобутку бурштину. Крім того, планується створення 1 млн робочих місць, залучення в країну $50 млрд прямих іноземних інвестицій, ремонт 24 тисяч кілометрів доріг.
Водночас у Кабміні нагадали про зовнішні борги. Олексій Гончарук попередив, що на Україну чекають непрості часи, оскільки доведеться віддавати “рекордні борги”. За його словами, кожна третя гривня наступного року піде на погашення боргів.
Всі адмінпослуги в смартфоні. За 5 років. Міністерство цифрової трансформації планує за 5 років перевести всі 100% адміністративних послуг в онлайн. 20% послуг планується зробити взагалі без втручання чиновників. До кінця року обіцяють запустити приблизно 20 сервісів.
Прогноз курсу гривні на три роки. Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings оприлюднило новий прогноз щодо курсу гривні. Так, протягом найближчих трьох років гривня поступово знецінюватиметься, а вартість долара відповідно буде зростати. За підсумками 2019 року долар коштуватиме 27 грн, 2020-го- 27,50 грн, 2021-го – 28,00 грн, 2022-го – 28,50 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас