Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині порушили дві справи через можливу фальсифікацію на виборах – поліція


Підрахунок голосів на виборах президента наразі триває
Підрахунок голосів на виборах президента наразі триває

Поліція Донецької області повідомляє про відкриття двох кримінальних проваджень через можливу фальсифікацію даних під час обробки бюлетенів на дільницях.

«Факт про викрадення голосів було виявлено у засобах масової інформації, крім того, з відповідною заявою громадянин звернувся до Мангушського відділення поліції. Згідно з отриманими даними відомості, передані до Центральної виборчої комісії про розподіл голосів між кандидатами в президенти України, не збігаються з інформацією, викладеною на офіційному сайті ЦВК», – повідомила поліція регіону ввечері 2 квітня.

Провадження відкрили за статтею «надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів».

Крім того, в поліції повідомили, що можливу фальсифікацію виборчого процесу виявили у Бахмуті.

«Мешканка виявила ряд порушень виборчого законодавства та звернулася з відповідною заявою до територіального підрозділу поліції. Кожен із викладених заявницею фактів буде ретельно перевірено», – додали в поліції.

Центральна виборча комісія порахувала 99,88% голосів на виборах, що відбулися 31 березня. За цими даними, перемагає шоумен Володимир Зеленський із понад 30% голосів. У другий тур також виходить чинний голова держави Петро Порошенко із майже 16% голосів виборців.

Міжнародні спостерігачі визнали вибори в Україні такими, що відповідали міжнародним стандартам.

XS
SM
MD
LG