ua en ru

Напад на Найєма: в Азербайджані затримали четвертого підозрюваного

Напад на Найєма: в Азербайджані затримали четвертого підозрюваного Фото: Мустафа Найєм (РБК-Україна)

Підозрюваного в нападі на Найєма затримали за запитом української сторони

В Азербайджані правоохоронці затримали Магомеда-Аміна Саїтова, який підозрюється в нападі на Мустафу Найєма (українського нардепа) в Києві. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає прес-служба відомства в Facebook.

Повідомляється, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали Саїтова, розпочато екстрадиційні процедури.

"Четвертий учасник (нападу, - ред.) - через 20 хвилин після події замовив квиток на літак і через 2,5-3 години вилетів в Баку. На момент перетину кордону його особу ще не було встановлено, однак йому заочно повідомили про підозру за кількома статтями і оголосили в розшук. Сьогодні він був затриманий нашими азербайджанськими колегами", - зазначив Аваков.

Arsen Avakov: Правоохоронцями Азербайджану затримано підозрюваного у побитті народного депутата 29-ти річного чоловіка,...

Опубліковано МВС України 5 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція оголосила в розшук одного з підозрюваних у нападі на Найєма.

30 квітня в центрі Києва в районі Бессарабської площі автомобіль Mercedes підрізав машину Найєма. На місці інциденту виник конфлікт та бійка, в результаті нардепу зламали щелепу. Пізніше його госпіталізували і прооперували. За підозрою в нападі затримали трьох чоловіків. Двоє з них мають громадянство РФ, ще один - громадянин України. Затриманим оголосили про підозру у хуліганстві, суд обрав їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.