Торговий представник України прокоментував перспективу переговорів про "промисловий безвіз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торговий представник України прокоментував перспективу переговорів про "промисловий безвіз"

Казна та Політика
344
Торговий представник України Тарас Качка розповів про перспективу офіційних переговорів щодо Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (ACAA).
Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
За його словами, ACAA стала темою першої його зустрічі в Брюсселі. Зокрема, торгпред розповів, що під час зустрічі йшлося про консолідацію всієї інформації щодо питання і узгодження того, яких документів ще бракує сторонам.
“Погоджуємо технічне завдання попередньої оціночної місії, яка повинна оцінити всі елементи технічного регулювання – технічні регламенти, стандартизацію, процедури оцінки відповідності, метрології, акредитації та ринковий нагляд”, – написав Качка.
“На горизонті вже потихеньку з’являється перспектива офіційних переговорів. Робимо все, щоб вони почалися цього року”, – додав він.
Висновок та розвиток ACAA залишається однією з вимог експертної спільноти. Вони наполягають, що в 2020 році можна вимагати від уряду успішного завершення переговорів про ACAA за першими секторами. Натомість Ольга Стефанишина, яка донедавна очолювала Урядовий офіс координації євроінтеграції, більш скептична. “Ми ще дуже далекі від укладення угоди про ACAA”, – заявила вона.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас