Більше половини українців віддають перевагу короткостроковим вкладам на вимогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше половини українців віддають перевагу короткостроковим вкладам на вимогу

Особисті фінанси
1397
У січні-березні ставки за гривневими депозитами зростали так само, як у минулому році (+3,5%), причому найбільше – у приватних банках (+7,6%). За рік обсяг депозитів фізичних осіб у національній валюті зріс на 15%, так само, як у попередні два роки.
“У лютому ринкові ставки почали знижуватися, хоча облікова ставка НБУ залишалася стабільною. У результаті на кінець І кварталу середня вартість 12-місячних вкладів фізичних осіб у гривні скоротилася на 0,8 в.п. від пікового значення та на 0,1 в.п. порівняно з початком року до 15,5% річних”, – пояснюється у повідомленні НБУ.
Різниця у відсотках між 6- і 12-місячними депозитами у гривні залишається незначною.
Тим часом відсоткові ставки за новими доларовими депозитами фізичних осіб знизилися з початку року на 0,2 в.п. до 3,4% річних.
“У березні депозити населення дешевшали разом із новими роздрібними кредитами, останні – на 2,7 в.п. до 28,6% річних”, – також зазначено у огляді.

Отримати бонус до депозиту від Finance.ua

Щодо вподобань вкладників зазначається, що більше половини українців віддають перевагу короткостроковим вкладам на вимогу. З початку року частка нових гривневих депозитів строком до 3 місяців становила 52,4%. Загалом строкові гривневі вклади населення зросли на 4%.
Що стосується кредитів, то нові роздрібні кредити у березні дешевшали разом з депозитами населення. Ставка кредитів опустилася на 2,7 в.п. до 28,6% річних.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас