13:25 30.03.2020

САП відкрила справу за фактом можливої корупції під час призначення до органів держвлади

2 хв читати
САП відкрила справу за фактом можливої корупції під час призначення до органів держвлади

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційних злочинів під час призначення осіб до органів державної влади.

"Заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом під час призначення осіб на посади до органів державної влади", - йдеться в повідомленні САП на сторінці у Facebook.

У САП інформують, що до них надійшло звернення народного депутата України Гео Лероса щодо вчинення корупційних злочинів під час призначення конкретних осіб на посади голови обласної державної адміністрації та директора державного підприємства.

"Крім того, у своєму зверненні народний депутат просить перевірити причетність керівництва Офісу президента України до вчинення вказаного злочину", - йдеться в повідомленні.

У САП зазначають, що 30 березня 2020 року відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Досудове розслідування відповідно до ч. 7 ст. 214 КПК України доручено детективам Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Раніше повідомлялося, що народний депутат України з фракції "Слуга народу" Гео Лерос направив звернення директору НАБУ Артему Ситнику з проханням перевірити і дати оцінку інформації, яка міститься у відеозаписах, де людина, схожа на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака Дениса, нібито обговорює питання призначення певних осіб на державні посади.

29 березня депутат Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook кілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади.

Згідно з таймінгом на відео, записи нібито були зроблені в серпні, вересні, жовтні 2019 року.

Керівник Офісу президента Єрмак у відповідь заявив, що 29 березня подасть заяви до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань у зв'язку з поширеними депутатом Леросом відеозаписами.

"Я хочу, щоб було проведено всебічне розслідування обставин здійснення цих записів, передусім їхньої достовірності, всіх фактів, а також хто і на чиє замовлення це робив, як ці записи опинилися у Гео Лероса", - написав Єрмак на своїй сторінці у Facebook.

У СБУ та ДБР агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати інформацію з цього питання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За поточну добу окупанти 53 рази намагалися просунутися вперед, найбільше - на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Глава СБУ пообіцяв ворогу нові "сюрпризи" завдяки впровадженню найкращих військово-технологічних рішень

Бельгія не планує відправлення своїх військових в Україну, але готується поставити Києву літаки F-16

Новий президент Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

Голова Нацполіції про спілкування поліцейського з військовозобов'язаними: За злісну непокору - адміністративна і навіть кримінальна відповідальність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА