17:19 19.08.2019

Борис Джонсон сподівається, що ЄС все-таки піде на компроміс щодо Brexit

2 хв читати
Борис Джонсон сподівається, що ЄС все-таки піде на компроміс щодо Brexit

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон висловив сподівання на те, що Брюссель змінить свою позицію і піде на компроміс стосовно Brexit із Лондоном, повідомило видання The Sun у понеділок.

"Звісно, наші партнери і друзі по той бік Ла-Маншу демонструють деяке небажання змінювати свою позицію, це нормально, я впевнений, що вони все-таки її змінять", - сказав Джонсон.

"Я сподіваюся, що вони підуть на компроміс, вони бачили, що парламент Великої Британії тричі відхиляв угоду про вихід Великої Британії з ЄС, а "страхувальний план" не працює, він недемократичний. Я сподіваюся, що вони вважатимуть доречним компроміс", - додав Джонсон.

Прем'єр знову зауважив, що Велика Британія буде готова до виходу з ЄС 31 жовтня, неважливо, чи буде досягнуто згоди з ЄС чи ні.

Пізніше на цьому тижні Джонсон відправиться в першу поїздку як прем'єр-міністр країни. У середу він вирушить до Берліна для зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а в четвер відвідає Париж, де у нього запланована зустріч із президентом Франції Емманюелем Макроном.

За даними газети Financial Times, його зустрічі з лідерами Франції та Німеччини будуть присвячені не тільки Brexit, а й іншим важливим для Великої Британії темам, зокрема питанням навколишнього середовища і біологічного різноманіття.

Джонсон раніше неодноразово заявляв, що Велика Британія в будь-якому разі залишить ЄС в обумовлені з Брюсселем терміни - 31 жовтня. Водночас, він зазначав, що укладення угоди з Брюсселем є для нього пріоритетним завданням.

У Брюсселі неодноразово заявляли, що не мають наміру заново обговорювати основну частину угоди: угоду про вихід Великої Британії з ЄС, в якій міститься спірний пункт про "страхувальний план".

"Страхувальний план" або "бекстоп" спрямований на те, щоб зберегти прозорість кордону між республікою Ірландією та Північною Ірландією в разі, якщо ЄС і Велика Британія не зможуть відразу досягти угоди щодо торгівлі. Цей план викликає критику з боку багатьох британських політиків, які вважають, що він ставить країну в залежність від ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА