RU
 

Пінгвіни перетворили острів на дитячий садок

Корреспондент.net,  20 грудня 2019, 09:20
0
716
Пінгвіни перетворили острів на дитячий садок
Фото: Кадр из видео
Самки пінгвінів відкладають лише одне яйце за сезон

Пінгвіни на маленькому антарктичному острові всього за кілька місяців прагнуть встигнути знайти собі пару, а також дати потомство з обраним партнером.

Пінгвіни Генту влаштували дитячий садок на маленькому острові в Антарктиді. На клаптику суші налічується близько 4 тисяч особин, і в найближчі місяці популяція ще більше збільшиться, йдеться в сюжеті BBC Earth.

В Антарктиді зараз літо, за яке пінгвінам потрібно встигнути відшукати партнера і виростити потомство. Для цього нелітаючі морські птахи і облюбували острівець.

Кожен сезон на острів з'їжджаються сотні туристів, щоб подивитися на тварин і відправити листівку з поштового відділення, яке тут спеціально відкрили.

Зазначається, що самки пінгвінів відкладають лише одне яйце за сезон, яке потім висиджують у гнізді разом з обраним у партнери самцем.

У більшості видів пінгвінів самка найчастіше вибирає одного самця на все життя. Відсоток "розлучень" у пінгвінів не перевищує 10-15%.

Раніше повідомлялося, що друга найбільша в світі гніздова колонія імператорських пінгвінів перестала існувати в Антарктиді.

Також співробітники документального проекту Dynasties, присвяченого тваринам вимираючих видів, зняли імператорського пінгвіна з унікальним забарвленням - він повністю чорний.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Антарктидапотомствовидеоостровпингвины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...