Доступність посилання

ТОП новини

Росія запровадила санкції проти 322 громадян України та 68 компаній


Дмитро Медведєв і Володимир Путін
Дмитро Медведєв і Володимир Путін

Росія запровадила санкції проти 322 громадян України і 68 українських компаній. Постанову уряду про це 1 листопада підписав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

Документ «Про заходи щодо застосування економічних заходів у зв’язку з недружніми діями України відносно громадян і юридичних осіб Російської Федерації» оприлюднений на сайті російського уряду.

До санкційного списку потрапили, зокрема, міністри України, в тому числі голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков, депутати (зокрема, член «Блоку Петра Порошенка» і голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв) і представники бізнесу.

Читайте також: Не гірше за війну. Чому Путіну вже не налякати Україну санкціями​

22 жовтня президент Росії Володимир Путін підписав указ про запровадження економічних санкцій проти України. Тоді він доручив урядові підготувати перелік фізичних і юридичних осіб, на яких будуть поширюватися санкції, і визначити, в чому вони полягатимуть.

23 жовтня Дмитро Медвєдєв заявив, що санкції передбачатимуть блокування активів, заборону на виведення капіталів і постачання низки товарів, а також заборону на ввіз до Росії певних товарів українського походження.

XS
SM
MD
LG