14:43 19.07.2020

Бізнес-спільнота наполягає на ухваленні в законопроекті №3658 продовження терміну дії "зелених" тарифів

2 хв читати
Бізнес-спільнота наполягає на ухваленні в законопроекті №3658 продовження терміну дії "зелених" тарифів

Бізнес-спільнота закликає парламент підтримати поправку про продовження терміну дії "зеленого" тарифу щонайменше на два роки під час ухвалення законопроекту №3658 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії".

Відповідну заяву викладено в листі Американської торговельної палати в Україні, Європейської бізнес-асоціації, Спілки українських підприємців, Американсько-української ділової ради, CEO Club, а також Української вітроенергетичної асоціації, Української асоціації відновлюваної енергетики та Європейсько-українського енергетичного агентства, копією якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Забезпечити підтримку переважної більшості інвесторів можливо шляхом включення поправки про продовження на два роки дії угод про купівлю-продаж електроенергії з ВДЕ у разі зменшення тарифу на 15% сонячних проектів і на 7,5% для вітрових проектів, введених в експлуатацію 01.07.2015 - 31.12.2019 рр.", - ідеться в документі.

Будь-які інші зміни до законопроекту мають відповідати положенням підписаного 10 червня 2020 року меморандуму, зокрема передбачати стабілізаційне положення для гарантії того, що подальші зміни не погіршуватимуть умов для інвесторів ВДЕ і не суперечитимуть положенням меморандуму, пояснило бізнес-співтовариство.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ розгляне законопроект №3658 про умови підтримки зеленої генерації на засіданні 20 липня, а парламент - на позачерговому засіданні 21 липня.

Законопроект №3658 про умови підтримки ВДЕ вже декілька разів вносився до порядку денного засідань ВР, але так і не був розглянутий.

На необхідності його ухвалення до початку парламентських канікул наполягали і інвестори, і Міністерство енергетики, а також НЕК "Укренерго", оскільки багато його норм мають набути чинності з 1 серпня з метою стабілізації ситуації в галузі ВДЕ та погашення боргів перед зеленою енергетикою, що становлять за даними ДП "Гарантований покупець" 17,5 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

Країни ЄС згодні координувати зусилля для скорочення імпорту енергоносіїв із РФ до нуля - єврокомісар

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

Питання перегляду тарифів на е/е для населення до порядку денного засідання Кабміну не включали

Пріоритет "Метінвесту" - залучити до роботи якомога більше колишніх військових - СЕО

Графіки відключень не застосовуватимуть до підприємств, які імпортують 80% електроенергії - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА