США хочуть відключити Іран від SWIFT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США хочуть відключити Іран від SWIFT

Світ
543
Міністерство фінансів США веде переговори з розробленою в Бельгії системою міжбанківської передачі інформації SWIFT, яка полегшує основну частину грошових операцій у світі, щодо відключення Ірану від мережі.
Про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.
За його словами, Вашингтон чинить тиск на керівництво SWIFT, щоб відключити Іран від системи, як це було у 2012 році до укладення ядерної угоди.
При цьому, хоча США не мають більшості в раді директорів SWIFT, адміністрація Трампа може накласти санкції на SWIFT, якщо компанія не відключить Іран.
“Наша мета – переконатися, що транзакції, на які поширюються санкції, не проходять – через SWIFT або будь-який інший механізм. Наша мета – забезпечити дотримання санкцій”, – заявив голова Мінфіну США.
Мнучін також уточнив, що Мінфін “якнайшвидше” визначить банки, яким буде дозволено обробляти операції з гуманітарного фінансування Ірану.
“Ми хочемо домогтися потрібного результату, завдяки якому транзакції будуть припинені”, – сказав Стівен Мнучин, відмовившись коментувати, які банки будуть обрані.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас